2012-05-09 13:59:12
Φωτογραφία για Περι ανέμων και υδάτων...
«Να μπει τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, με την κοινή δράση όλων, εντός και εκτός Βουλής» ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικότερη τη στήριξη της κοινωνίας σε μια κυβέρνηση Αριστεράς που θα θελήσει να ενώσει τον λαό για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, για να ανακτήσει την κυριαρχία του, ακόμα και από την αναγκαία εκείνη θεσμικά και κοινοβουλευτικά στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών» είπε, σημειώνοντας: «Μία κυβέρνηση που έχει σαν στόχο να συγκρουστεί με τα μνημόνια και άρα να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα μπορεί αυτό να το κάνει πράξη μονάχα αν έχει ισχυρή στήριξη μέσα και έξω από τη Βουλή. Οι μεγάλες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες είναι θεσμικά απαραίτητες αλλά δεν αρκούν».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν η κυβέρνηση με την ισχυρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά «εξανεμίστηκε μέσα σε λίγους μήνες διότι η πολιτική που εφάρμοσε ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με την λαϊκή βούληση».


«Τη διερευνητική εντολή μας την έδωσε ο λαός όχι για να κλειστούμε σε κλειστά γραφεία και να κάνουμε παρασκηνιακές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις, αλλά για να διερευνήσουμε ανοιχτά και καθαρά αν υπάρχουν προϋποθέσεις για μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με την ίδια την κοινωνία, με τον κόσμο της εργασίας, με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς. Η κοινωνία μας έδωσε αυτή τη δύναμη, από την κοινωνία προερχόμαστε και με αυτή θέλουμε πάντα να συζητάμε και να αποκτούμε σχέσεις εμπιστοσύνης».

«Αν σήμερα υπάρχει ένα εθνικό χρέος αυτό είναι η κοινή δράση όλων μας ώστε να μπει τέλος στην οικονομική βαρβαρότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια» κατέληξε.

Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς

Συνεχίζει και σήμερα τις διερευνητικές επαφές για το σχηματισμό κυβέρνησης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, μια ώρα αργότερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα, θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση των επαφών του θα μιλήσει με τους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ