2012-05-09 17:54:35
Φωτογραφία για «Μέχρι και μηνυτήρια αναφορά…»
Ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Καμπάνη αλλά και μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο νομικός Μπάμπης Αποστολίδης φιλοξενήθηκε στον Libero και ξεκαθάρισε πώς ο Καμπάνης δεν αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του αλλά στην παρούσα φάση κάνει στην άκρη για να διευκολύνει τις εξελίξεις με τον Σαββίδη. Επίσης υποστηρίζει πώς ΠΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ στην πράξη απέδειξαν πώς δεν θέλουν να πουληθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και τονίζει πώς αν ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι θα είχε προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για να πάρει το πόρισμα σε ότι αφορά τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ. Οι δηλώσεις του:

Για το αν αποσύρεται οριστικά ο Καμπάνης: «Όπως είδατε δεν αναφέρει πουθενά ότι σταματά να υφίσταται το ενδιαφέρον, λέει προς το παρόν και επίσης δεν αναφέρει αποσύρω το ενδιαφέρον για την ομάδα, λέει εδώ είμαι. Το ενδιαφέρον λοιπόν υπάρχει αλλά αποσύρεται προς το παρόν μέχρι να καταλήξει το θέμα με τον Σαββίδη
. Ο κ. Καμπάνης κι εγώ, που πρωτίστως είμαι ΠΑΟΚ και όχι Καμπάνης στείλαμε αυτή την επιστολή γιατί μέχρι τώρα υπήρχε μια εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά του ΠΑΟΚ σε όσα είχαμε ζητήσει. Ο κ. Καμπάνης πήγε στην Τούμπα και δεν τον υποδέχθηκε ούτε ο κλητήρας, βλέπουμε επίσης στον Τύπο ότι προχωρά ο έλεγχος από την πλευρά Σαββίδη και έτσι είπαμε, δείτε τι γίνεται με τον Σαββίδη και εδώ είμαστε εμείς»

Για τους λόγους που δέχθηκε να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον Καμπάνη: «Δέχθηκα να εκπροσωπήσω τον κ. Καμπάνη έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ και του είπα ότι αν δω πως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσω, το δέχθηκε ο Καμπάνης και έτσι τον εκπροσωπώ. Είδα τις εγγυήσεις που παρουσίασε στον ΠΑΟΚ και με έπεισε ότι ενδιαφέρεται σαν τρελός για τον ΠΑΟΚ, σαν ερωτευμένος αλλιώς δεν θα δεχόμουν να τον εκπροσωπώ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το ενδιαφέρον του Σαββίδη δεν είναι πραγματικό, για να εξηγούμαι. Υπάρχει μια διαδικασία όταν θέλεις να αποκτήσεις μια ανώνυμη εταιρεία και είδαμε ότι παρά τις προσπάθειες μας, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση, μας αγνόησαν. Έτσι επειδή έχουμε αξιοπρέπεια και δεν θέλαμε να κάνουμε αντιπολίτευση, στείλαμε αυτή την επιστολή σήμερα. Αφού ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να μας αγνοεί, δεν ήταν έντιμο από την πλευρά μας να πούμε «καλή τύχη, σας εκτιμώ και εδώ είμαστε»; Ο κ. Καμπάνης έκανε πριν λίγες μέρες την ύστατη προσπάθεια αλλά πάλι δεν βρήκε ανταπόκριση, ούτε από ευγένεια δεν μας απάντησαν, να μας πουν ότι προτιμούν τον Σαββίδη, κάτι που είναι θεμιτό. Τι άλλο λοιπόν να έκανε ο Καμπάνης, εκτός από την επιστολή που εστάλη σήμερα;»

Για το αν έχει πειστεί ότι η ΠΑΕ και ο ΑΣ θέλουν μεγαλομέτοχο στην ΠΑΕ: «Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ΑΣ ή η ΠΑΕ θέλουν να πουλήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας ή απλά θέλουν ένα δάνειο. Ο ΑΣ διορίζει την διοίκηση της ΠΑΕ και αν θέλει την αλλάζει, ο ερασιτέχνης είναι ο κουμανταδόρος της ΠΑΕ. Ο Βρύζας δεν είναι μέτοχος ούτε έχει δύναμη, αν δεν του την δώσει η γενική συνέλευση των μετόχων της ομάδα ή το Πρωτοδικείο μέσω πρότασης του ερασιτέχνη. Ο Βρύζας λοιπόν μιλάει κατ` εντολήν του ερασιτέχνη ή των μετόχων της ομάδας, ο Βρύζας ενεργεί και αποδίδει λόγο σε αυτά τα 2 όργανα και αν κάνει του κεφαλιού του, μπορεί και να τον καθαιρέσουν. Με κοινή συμφωνία λοιπόν του Βρύζα και του ερασιτέχνη τηρήθηκε αυτή η στάση απέναντι στον Καμπάνη»

 Για το ότι ο ΑΣ ΠΑΟΚ δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών: «Είναι γνωστό ότι ο ερασιτέχνης προχώρησε στην σύσταση μια επιτροπής διαφάνειας για τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ, γιατί κρατούν μυστικό το πόρισμα των λογιστών ακόμη και από τα μέλη του ΑΣ; Κανείς δεν το έχει δει αυτό το πόρισμα, ούτε φυσικά και τα ΜΜΕ ώστε να ενημερώσουν τον κόσμο της ομάδας. Αυτό που μοίρασε τότε ο Ζαγοράκης ήταν ένα ενημερωτικό σημείωμα με αποσπάσματα από το πόρισμα, όχι όλο το πόρισμα. Απευθύνω πάντως έκκληση σε όποιον έχει το πόρισμα να το φέρει να το δω κι εγώ. Αν το είχα στα χέρια μου θα το είχα δημοσιεύσει, τι να κρύβει το πόρισμα;»

Για την επιμονή του Καμπάνη να κάνει τον έλεγχο: «Ο υποψήφιος επενδυτής δεν πρέπει να ξέρει τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας; Ο Καμπάνης τα ζήτησε αλλά δεν του δόθηκαν. Εδώ περίπτερο αγοράζεις και θέλεις να ξέρεις τα πάντα, πόσα χρωστάει, πόσα βγάζει κτλ Αφού δεν δίνουν τα στοιχεία, πως περιμένουν να βάλει τα χρήματα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου; Δεν πρέπει να ξέρει τι ακριβώς αγοράζει; Σαφώς και πρέπει να ξέρει για τα χρέη ο επενδυτής αλλιώς θα είναι σαν να βάζει νερό σε τρύπιο πιθάρι. Έτσι θα αποτύχει σίγουρα κάθε επενδυτής και μετά όλοι θα του λένε «απέτυχες» και θα του ζητούν τα ρέστα. Πάντως προσωπικά εύχομαι να πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις με τον Σαββίδη και να βρει αφεντικό ο ΠΑΟΚ, ένα αφεντικό που θα κάνει το κουμάντο στην ομάδα»

Για το αν ζητήθηκε από τον Καμπάνη δάνειο όπως έγινε με τον Σαββίδη: «Όχι δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο. Είχα στείλει επιστολή στην ΠΑΕ και τους ρωτούσα, «θέλετε τίποτε άλλο από εμάς;» αλλά ούτε απάντηση δεν πήρα. Προφανώς κρίθηκε ακατάλληλος ο Καμπάνης, δεν τους κατηγορώ για αυτό αλλά θέλω να τηρήσουν την νομιμότητα σε όλες τις διαδικασίες και διεργασίες ώστε ο ΠΑΟΚ να μην τρέχει όπως άλλες ομάδες. Ήδη η ΕΕΑ άρχισε έλεγχο για τον κ. Σαχπατζίδη και περιμένουμε την απόφαση των οργάνων, δεν θα ανεχθώ να εξεφτιλίζεται ο ΠΑΟΚ από προφυλακισμένους»

Για το αν ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει λόγω Σαχπατζίδη: «Ο κ. Σαχπατζίδης έχει βάλει κάποια χρήματα στον ΠΑΟΚ, όπως είναι γνωστό και αν αποδειχθεί ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι καθαρά, ενδέχεται ο ΠΑΟΚ να έχει πρόβλημα στην συνέχεια. Να το σκεφτούν αυτό όσοι διοικούν και να τηρούν την διαφάνεια σε κάθε περίπτωση, θέλω καθαρές εξηγήσεις στον ΠΑΟΚ. Είναι το θέμα με τις επιταγές στο ταμείο της ομάδας, που μάθαμε από τις εφημερίδες, δεν με νοιάζει αν πληρώσει ή όχι ο Βιολίδης, με νοιάζει όμως πως μπορεί κάποιος να επιτρέπει να γίνονται αυτά. Κάτα τον νόμο υπάρχουν μόνο δάνεια, όχι ταμειακές διευκολύνσεις, αυτό έχει απαγορευτεί καθώς διευκολύνει το ξέπλυμα χρήματος»

Για το ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση του: «Αν δεν είχα συναίσθηση των κρίσιμων στιγμών που περνά ο ΠΑΟΚ θα είχα ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνω αργότερα. Σας θυμίζω ότι μαζί με τον κ. Μόκκα τρέχαμε και κάναμε μηνύσεις για τον Μπατατούδη και τον Γούμενο ενώ ο ερασιτέχνης δεν είχε κάνει καμία μήνυση αλλά αναγκαζόταν να μας ακολουθεί»

Για τον ΑΣ ΠΑΟΚ: «Στην ΠΑΕ έχω κάποιες μετοχές αλλά στον ΑΣ δεν έχω γραφτεί γιατί εκεί διοικεί ένα κλειστό κλαμπ. Αυτό που ζητάω τώρα είναι το πόρισμα, δεν προφητεύω το μέλλον, ούτε είμαι μάντης αλλά αφού είναι όλοι καθαροί, γιατί δεν δίνουν το πόρισμα στην δημοσιότητα, να το δει όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Καλώ πάντως τον κόσμο του ΠΑΟΚ να έρθει αύριο στην Τούμπα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, να τον κερδίσουμε και να βγούμε στο Champions League. Όσο για τα υπόλοιπα, θα τα βρούμε, μια οικογένεια είμαστε άλλωστε»
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ