2012-05-09 20:17:51
Φωτογραφία για Τέλος στη δωρεάν περίθαλψη των παράνομων μεταναστών
Δεν θα παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία εκδόθηκε... πριν από τις εκλογές. Ο υπουργός Υγείας εξαιρεί μόνον τα επείγοντα περιστατικά, τα οποία αφορούν απειλητικές για τη ζωή και υπερεπείγουσες καταστάσεις.

Εξαιρούνται, επίσης, και όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS ή πάσχουν από άλλα, λοιμώδη νοσήματα που απαιτούν θεραπευτική αγωγή. Η δωρεάν νοσηλεία τους θα διαρκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Δωρεάν περίθαλψη στο ΕΣΥ δικαιούνται οι εξής κατηγορίες: Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, με την προσκόμιση άδειας παραμονής αλλοδαπού. Οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την προσκόμιση του δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού ή σχετικό.

Οι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και οι υπαχθέντες σε καθεστώς προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους, με την προσκόμιση άδειας παραμονής αλλοδαπού, στην οποία θα τίθεται η σφραγίδα «επικουρική προστασία» ή «ανθρωπιστικό καθεστώς» αντίστοιχα ή ειδικό δελτίο υπό ανοχή αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, διετούς διάρκειας.


Η παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περιλαμβάνει εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των κρατικών περιφερειακών ιατρείων και διενέργεια παρακλινικών, ιατρικών και εργαστηριακών πράξεων.

Οι αλλοδαποί δικαιούνται, επίσης, φάρμακα, με συνταγή γιατρού του ΕΣΥ, θεωρημένη από τον διευθυντή της κλινικής. Η νοσοκομειακή περίθαλψη ισχύει για νοσηλεία σε κλινική τρίτης θέσης.

alexiptoto.com
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην αποστολή ο Νιμανί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην αποστολή ο Νιμανί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ