2012-05-09 20:18:07
Φωτογραφία για Süddeutsche Zeitung: Η τρόικα δεν έρχεται στην Αθήνα
Ματαιώθηκε, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» επικαλούμενη πληροφίες της, η προγραμματισμένη για τα μέσα Μαΐου επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα

Η εφημερίδα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η τρόικα πρέπει να περιμένει πρώτα τις «δημοκρατικές εξελίξεις»., αναφερόμενη ......προφανώς στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα προκειμένου να αποφασίσουν οι πολίτες εάν επιθυμούν ή όχι την παραμονή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνει ο Γερμανός αναλυτής Χέριμπερτ Ντίτερ του Ιδρύματος Επιστήμης και Πολιτικής του Βερολίνου (SWR), με άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Zeit.

«Είναι απολύτως ασαφές, ποιες είναι οι προτιμήσεις της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά τη μελλοντική της εξέλιξη» επισημαίνει ο κ. Ντίτερ και εξηγεί ότι «από τη μια πλευρά τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων υπερψήφισαν κόμματα τα οποία απορρίπτουν το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε και από την άλλη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δύο τρίτα του λαού θέλουν να παραμείνει η χώρα εντός ΕΕ». Ο ίδιος εντοπίζει σε αυτό το σημείο αντίφαση, η οποία πρέπει να διευκρινιστεί.

«Οι δύο στόχοι δεν είναι ταυτόχρονα επιτεύξιμοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί μέλος μιας λέσχης τους κανόνες της οποίας περιφρονεί διαρκώς. Γι' αυτό τώρα είναι απαραίτητες, όχι νέες εκλογές, αλλά ένα δημοψήφισμα» καταλήγει.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε το 1-0 ο Κολοσσός
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε το 1-0 ο Κολοσσός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ