2012-05-09 22:56:11
Φωτογραφία για Φιέστα με τα... όλα της
Με τη ψυχή τους γιόρτασαν άπαντες στον Ολυμπιακό την κατάκτηση... του 39ου πρωταθλήματος και του 25ου Κυπέλλου στην ιστορία του συλλόγου.

Στο «Καραϊσκάκη», το οποίο είχε φορέσει από νωρίς το απόγευμα τα… γιορτινά του, πραγματοποιήθηκε η φιέστα των «ερυθρόλευκων» για το νταμπλ

Καλεσμένος των Πειραιτών ήταν ο Ερυθρός Αστέρας, τον οποίο η ομάδα του Βαλβέρδε νίκησε με 2-1, χάρη σε τέρματα των Μιραλάς και Ιμπαγάσα (ο Οζέγκοβιτς σκόραρε για τους Σέρβους).

Φυσικά στις κερδίκες του φαληρικού γηπέδου δεν έπεφτε καρφίτσα, καθώς ο κόσμος του Ολυμπιακού έσπευσε στο «Καραϊσκάκη», προκειμένου να πανηγυρίσει με την αγαπημένη του ομάδα την κατάκτηση των δύο εγχώριων τροπαίων.

Οι θύρες του «Καραϊσκάκη» άνοιξαν στις 16:30 για να υποδεχθούν τους πρώτους φίλους που είχαν κλείσει θέση στη φιέστα. Η ΠΑΕ φρόντισε να προμηθεύσει κάθε έναν από αυτούς με σημαίες του συλλόγου, που βρίσκονται δίπλα από κάθε κάθισμα.


Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου πρώτοι μπήκαν οι παλαίμαχοι του συλλόγου, οι οποίοι απέδειξαν ότι μολονότι τα χρόνια πέρασαν δεν έχουν ξεχάσει το… τόπι.

Στο χορτάρι δεν πάτησε μόνο το… χθες του Ολυμπιακού, αλλά και το... αύριο του συλλόγου, καθώς παίκτες από τα «σπλάχνα» των Πειραιωτών πήραν μέρος και αυτοί σε αγώνες, κλέβοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο μπήκε η πρώτη ομάδα, όπου αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος είναι αδελφικό σωματείο με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στο α’ 45λεπτο χάρη σε τέρματα του Ντιόγκο στο 20’ και του Αριέλ Ιμπαγάσα στο 29’ και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ, καθώς είχαν ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος απέτυχε να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα στο 34’.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν γκολ και αυτή που το κατάφερε ήταν οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου που μείωσαν σε 2-1 με κοντινό σουτ του Οζέγκοβιτς.

Ενδιάμεσα ένα κομμάτι τη ζωντανής ιστορίας του Ολυμπιακού, βραβεύτηκε για την προσφορά του στον σύλλογο.

Ο λόγος για τον Κριστιάν Καρεμπε, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Μαρινάκη, με τον κόσμο των Πειραιωτών να φωνάζει ρυθμικά «δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Καρεμπέ, Καρεμπέ».

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βραβεύομαι απόψε από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι κάτι που το αξίζω μόνο εγώ, αλλά όλη η τότε ομάδα… Το αφιερώνω στον τότε πρόεδρο μας, τον κ. Κόκκαλη, τον προπονητή εκείνης της ομάδας, Τάκη Λεμονή και τους συμπαίκτες μου. Θα είμαι πάντα στην διάθεση του Ολυμπιακού…» τόνισε αμέσως μετά την βράβευσή του ο Γάλλος παλαίμαχος μέσος στην κάμερα της Nova.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βράβευσε και τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την προσφορά του στην ομάδα.

Ο «Τσινγκούρι» με δηλώσεις, μετά το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα αφιέρωσε στον κόσμο της ομάδας το φετινό νταμπλ, επισημαίνοντας πως θα είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσει τις στιγμές που έζησε στην Ελλάδα.

«Ήταν ωραία όλα σήμερα, ο κόσμος χάρηκε και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό. Θέλω να αφιερώσω τη φετινή χρονιά και τους τίτλους που κατακτήσαμε στον κόσμο που βρίσκεται εδώ αλλά και σε όσους δεν είναι σήμερα μαζί μας, όμως μας ακολούθησαν όλη τη χρονιά. Ελπίζω να απόλαυσαν αυτήν την ημέρα όσο εμείς», δήλωσε ο Ισπανός.

Στη συνέχεια ο Ερνέστο Βαλβέρδε ρωτήθηκε για το αν μελλοντικά βλέπει τον εαυτό του να επιστρέφει στον Ολυμπιακό, για να απαντήσει: «Δεν το γνωρίζω, όμως η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να ξεχάσω όσα έζησα».

Μετά τη διεξαγωγή του φιλικού με τον Ερυθρό Αστέρα, στη μνήμη του Δ. Μητροπάνου, που πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή, στήθηκε μια χορογραφία που «υποχρέωσε» τους πάντες να σηκωθούν όρθιοι και να τραγουδήσουν στη μνήμη του την αγαπημένη του ρόζα.

Εν συνεχεία τη μουσική σκυτάλη πήρε ο Μανώλης Κονταρός, ο οποίος με το «αρχίζω και τρελαίνομαι» ειδικά διαμορφωμένο για τη φιέστα του Ολυμπιακού, ξεσήκωσε τον κόσμο.

Ο γνωστός λαουτιέρης μάλιστα στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αποχαιρετήσει τον Βαλβέρδε και φυσικά να κάνει μια ειδική αναφορά στον Β. Μαρινάκη, που του στάθηκε σαν αδερφός στην περιπέτεια που είχε με την υγεία του.

Εν συνεχεία ήρθε η μεγάλη στιγμή που περίμεναν άπαντες στην ομάδα… Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ των Πειραιωτών σήκωσαν στον ουρανό του «Καραϊσκάκη» την κούπα του πρωταθλητή και το Κύπελλο, προκαλώντας φρενίτιδα στις κερκίδες.

Ατελείωτα πυροτεχνήματα έκανα τη νύχτα μέρα στο φαληρικό γήπεφο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν τον γύρο του θριάμβου κλείνοντας ιδανικά μια ονειρεμένη σεζόν για την ομάδα του Πειραιά.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ