2012-05-10 11:18:21
Φωτογραφία για Ανάβει η Φλόγα των Αγώνων
Με την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας αρχίζει σήμερα στις 11:30 στην Αρχαία Ολυμπία, το ταξίδι του ιερού Φωτός για το Λονδίνο.

Στην Ελλάδα το Ολυμπιακό Φως θα διανύσει συνολικά 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων, διασχίζοντας 26 νομούς, 38 δήμους και 40 πόλεις, ενώ θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους. Κατά τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνουν επίσης 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.

Στις 11.30 η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου και στη συνέχεια, μετά το τελετουργικό που έχει ετοιμάσει η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, η Φλόγα θα παραδοθεί στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη. Δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος.

Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 19.00 θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμα και Λι Νινγκ.


Στην τελετή Αφής θα παραστούν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων η Tελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ίντερνετ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ