2012-05-10 11:17:27
Φωτογραφία για Europa League: Θρίαμβος και κούπα για την Ατλέτικο
Στη Μαδρίτη θα καταλήξει η φετινή κούπα του Europa League, καθώς η Ατλέτικο αναδείχθηκε νικήτρια στον ισπανικό «εμφύλιο», που διεξήχθη στο Βουκουρέστι.

Οι «ροχιμπλάνκος» μετέτρεψαν σε… περίπατο τη «μονομαχία» τους με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό της διοργάνωσης, και με τη νίκη τους με 3-0 σκορ, κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σιμεόνε ήταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Κολομβιανός φορ άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο στο 7’ με ένα πανέμορφο γκολ, ενώ στο 34΄σκόραρε και πάλι βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το… κερασάκι στην τούρτα για τους νικητές έβαλε στο 84’ ο Ντιέγκο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο αγώνας

Μια σπουδαία έμπνευση μπορεί να κρίνει τα πάντα και ειδικά όταν «συλλαμβάνεται» στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ενός τελικού.

Ο Φαλκάο, μόλις στο 7ο λεπτό, με εκπληκτικό αριστερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιραϊθόθ, κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων του.

Το σχέδιο των Βάσκων και του Μπιέλσα πήγε... περίπατο και η Ατλέτικο ανέλαβε από νωρίς τα ηνία του αγώνα.

Η ομάδα της Μαδρίτης δεν απειλήθηκε, έστω κι αν ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτι όταν ο Μιράντα έκανε... κεφαλοκλείδωμα στον Γιορέντε στο 12΄.

Ακόμα κι όταν η Αθλέτικ άρχισε να βγαίνει λίγο πιο επιθετικά, ο Φαλκάο φρόντισε να της κόψει τον… αέρα.

Με νέα εξαιρετική κίνηση ο… κανονιέρης της Ατλέτικο στην περιοχή μετά από πάσα του Αρντά Τουράν, έγραψε το 2-0 στο 34΄, κάνοντας την πλάστιγγα του τελικού να γείρει υπέρ της ομάδας του.

Στη συνέχεια η νεανική ομάδα της Μπιλμπάο, η οποία παρατάχθηκε με επτά παίκτες από τα φυτώρια στην αρχική ενδεκάδα της, προσπάθησε να μειώσει και να ξαναμπει στο ματς.

Εντούτοις βρήκε μπροστά της τον γκολκίπερ των Μαδριλένων, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος φώναξε «παρών», όποτε η ομάδα του τον χρειάστηκε.

Ο τελικός ουσιαστικά είχε κριθεί από έναν φανταστικό σκόρερ, που είχε και δοκάρι στο 79΄.Τι να πρωτοπεί κανείς για τον 26χρονο Ρανταμέλ Φαλκάο; Ο Κολομβιανός έφτασε σε σύνολο τα 29 γκολ σε ισάριθμους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ, όπου ήταν πρώτος σκόρερ πέρσι με 17 και φέτος με 12.

Στο 84΄ ο Ντιέγκο έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας με πλασέ το 3-0 και η Ατλέτικο Μαδρίτης στέφθηκε ξανά τροπαιούχος μετά το 2010.

 Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-0

Γκολ: 7',34' Φαλκάο, 85' Ντιέγκο

Κίτρινες: Φαλκάο - Αντερ Ερέρα, Αμορεμπιέτα, Ινίγκο Πέρεθ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουϊς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Ντιέγκο (90΄ Κόκε), Αντριάν Λόπεθ (87΄ Σάλβιο), Αρντά Τουράν (+90΄ Ντομίνγκεθ), Φαλκάο

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Αμορεμπιέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αουρτενέτσε (46΄ Ιμπάι Γκόμεθ), Αντερ Ερέρα (63΄ Τοκέρο), Ιτουράσπε (46΄ Ινίγκο Πέρεθ), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Γιορέντε, Μουνιαϊν

Μπάμπης Παπαφιλιππάκης/zougla
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ