2012-05-10 13:04:00
Φωτογραφία για Το κόμμα της δραχμής
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ως υπουργός Οικονομικών και από το βήμα της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι την προηγούμενη διετία είχαν φύγει από την Ελλάδα προς το εξωτερικό περίπου 16 δις ευρώ.

Κάνω διάφορους αυθαίρετους συλλογισμούς. Αν τυχόν η Ελλάδα αποχωρήσει ή την αποχωρήσουν από τη ζώνη του ευρώ με μια αναλογία ένα ευρώ προς χίλιες δραχμές, αυτά τα 16 δις ευρώ γίνονται αμέσως 16 τρις δραχμές. Κι αν, πράγμα απολύτως προβλέψιμο, ακολουθήσουν και μερικές υποτιμήσεις της δραχμής, σύντομα αυτά τα αρχικά 16 δις ευρώ μπορεί να έχουν γίνει πάνω από 20 τρις δραχμές.

Αν λογαριάσουμε τη γενική μείωση όλων των αξιών και μεγεθών που θα επιφέρει η επιστροφή στη δραχμή γίνεται φανερό ότι με αυτά τα 20 τρις δραχμές αγοράζεις από την αρχή όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζω τους αυθαίρετους συλλογισμούς. Μήπως αυτό που ζούμε τώρα τελευταία είναι η πολιτική προετοιμασία για την επιστροφή στη δραχμή; Εννοείτε, αυτό θα γίνει με αριστερό πρόσημο
. Με καταγγελία των τοκογλύφων και νεοφιλελεύθερων που καταστρέφουν την Ελλάδα, με υψηλούς τόνους για ένα άλλο μοντέλο και ούτω καθεξής. Κι αφού η δουλειά γίνει από την αριστερά, αφού εκείνα εκεί τα 20 τρις δραχμές ξαναγοράσουν την Ελλάδα, τότε θα γίνει και η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, τότε θα έχουμε και τις πολιτικές δυνάμεις, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κατά προτίμηση, που θα εκφράσουν εκείνη εκεί τη νέα Ελλάδα της δραχμής.

Αλλά είπαμε. Αυθαίρετοι συλλογισμοί είναι αυτοί και δεν χρειάζεται να τους παίρνουμε στα σοβαρά.

Δημήτρης Αβραμίδης - pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ