2012-05-10 14:06:03
Φωτογραφία για Ανακαλύφθηκαν δύο νέες, άγνωστες ως τώρα σελίδες του «Μικρού Πρίγκηπα»
Ο «Μικρός Πρίγκιπας» δεν είναι απλά ένα βιβλίο, είναι ένα φαινόμενο. Από το 1943, όταν εκδόθηκε, μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει 140 εκατομμύρια αντίτυπα.

Μπλούζες, πετσέτες, μολύβια, κασετίνες, καλειδοσκόπια και χίλια δυο άλλα αντικείμενα με την πασίγνωστη μορφή του Πρίγκιπα προσφέρονται για να ξεδιψάσουν οι φανατικοί του βιβλίου που ξέρουν τα πάντα γύρω την ιστορία, τα νοήματά της, το συγγραφέα και παρόλ’ αυτά, παραμένουν διψασμένοι.

Η ανακάλυψη που έγινε πριν από μερικές μέρες και μεταδόθηκε από το AP θα δώσει στους εραστές του βιβλίου μια νέα, συναρπαστική πτυχή: δύο νέες σελίδες βρέθηκαν στα χέρια ενός ιδιώτη, με το χαρακτηριστικό υδατογράφημα και την γραφή του συγγραφέα, Antoine de Saint-Exupery. Η αυθεντικότητα είναι σίγουρη πέρα από κάθε αμφιβολία.

Στην πρώτη σελίδα υπάρχει ένα κείμενο που έχει συμπεριληφθεί σχεδόν αυτούσιο στο βιβλίο. Όμως το κείμενο στη δεύτερη είναι εντελώς καινούριο.


Ο Μικρός Πρίγκηπας φτάνει στη γη και το πρώτο πρόσωπο που συναντάει είναι ένας νέος χαρακτήρας, ο οποίος περιγράφεται ως «ο πρέσβης του ανθρώπινου πνεύματος». Ο «πρέσβης» είναι πολύ απασχολημένος και λέει ότι ψάχνει μάταια μια χαμένη λέξη με έξι γράμματα. Το νόημα δεν είναι αμέσως σαφές.

Ο Olivier Devers, ειδικός σε θέματα Antoine de Saint-Exupery, πιστεύει ότι αυτή η σελίδα αποδεικνύει την υποψία που συμμερίζονται πολλοί: ότι το βιβλίο φέρει το μήνυμα κατά του πολέμου. «Ήταν ένας ονειροπόλος, και αντιμετώπιζε τον πόλεμο με τα όνειρα. Η λέξη με τα έξι γράμματα που ψάχνει ο Πρέσβης αλλά δε μπορεί έχει ανθρωπιστικό νόημα. Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι η λέξη που δε μπορεί να βρει είναι η λέξη «guerre» (πόλεμος). Επειδή δεν την προφέρει, το νόημα είναι ακόμη πιο ισχυρό.

Οι σελίδες θα πωληθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι, στις 16 Μαΐου και η εκτιμώμενή τους αξία είναι 50 με 60 χιλιάδες ευρώ.

odontovourtsa.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ