2015-12-07 22:58:39
Φωτογραφία για ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: Βεβήλωσαν της εκκλησίτσας στο πάρκο Χ. Πολέντα
Ούτε ιερό, ούτε όσιο είχαν οι δράστες που χθες το βράδυ εισέβαλαν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο πάρκο Χ. Πολέντα και αφού άρπαξαν ό,τι υπήρχε στα παγκάρια, το βεβήλωσαν.

Οι δράστες, υπολογίζεται ότι "χτύπησαν" χθες, κατά τη μια μετά τα μεσάνυχτα. Με πολύ βαριά και δυνατά εργαλεία, έσπασαν τη γερή πόρτα της εισόδου του ιερού προσκηνυματικού ναού του Αγίου Χριστοφόρου που βρίσκεται στην περιοχή Νερατζιά Βουκολιών και είναι αφιερωμένος σε όλες εκείνες τις ζωές που χάθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα.

Οι ιερόσυλοι αφού μπήκαν μέσα στον ναό, έσπασαν το μεταλλικό παγκάρι και πήραν όλα τα χρήματα. Όμως, η δράση τους δε σταμάτησε εκεί αφού πήγαν στους σκουπιδοντενεκέδες, τους πήραν και τους άδειασαν μέσα στην εκκλησία! Στη συνέχεια πήραν ένα δοχείο κρασί και το έχυσαν παντού μέσα στον ναό.

Οι δράστες βγήκαν μετά έξω και κατευθύνθηκαν σε ένα εξωτερικό προσκυνητάρι και παγκάρι το οποίο προσπάθησαν να σπάσουν. Μόλις εντόπισαν ένα μικρό πορτάκι στο παγκάρι, το άνοιξαν και πήραν μέσα από αυτό, όσα χρήματα υπήρχαν.


Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης - Ο Άγιος Χριστόφορος, Σταύρος Πολέντας:

Αυτό που πειράζει όλους μας είναι ότι δε σεβάστηκαν τον χώρο αυτό που είναι αφιερωμένος σε όλους τους νεκρούς από τροχαία και δεύτερον ότι αφού πήραν ό,τι πήραν, γιατί να υπάρξει αυτή η βεβήλωση της εκκλησίας; Μιλάμε για μια πρωτοφανή βεβήλωση. Έχει ενημερωθεί η Δίωξη για το θέμα και το ερευνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο ήταν εγκατεστημένος συναγερμός ασφαλείας. Όμως, οι ιερόσυλοι είχαν φροντίσει από την αρχή να κατεβάσουν όλους τους διακόπτες ηλεκτροδότησης στον πίνακα ρεύματος, προκειμένου να δουλέψουν... ανενόχλητοι σε πλήρη συσκότιση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ