2012-05-10 15:58:11
Φωτογραφία για Πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων
Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων "Λονδίνο 2012".

Στην τελετή το "παρών" έδωσαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων "Λονδίνο 2012", Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, ο Βρετανός υφυπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Χιου Ρόμπερτσον και ο Ντέιβιντ Λάντσμαν, Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος με τον πρόεδρο της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρο Ζαννιά και άλλα μέλη της Ολομέλειας, μέλη της ΔΟΕ, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Η έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε στις 11:30 και έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου του Ηνωμένου Βασιλείου και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας.


Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος Κοτζάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Λονδίνο 2012", Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος προσέφερε αναμνηστικό δώρο στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής "Λονδίνο 2012", Λόρδο Σεμπάστιαν Κόου.

Πέντε λεπτά μετά της 12:00 ξεκίνησε το τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας και η είσοδος της Πρωθιέρειας και Ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο.

Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη άναψε την Ολυμπιακή Φλόγα απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου στο τελετουργικό που είχε ετοιμάσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου

Στις 12:30 η φλόγα παραδόθηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη. Ο δεύτερος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος.

Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο. Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ