2012-05-10 16:30:05
Φωτογραφία για Αλλεργικοί στη γυμναστική οι Έλληνες
Πρωτιά από το τέλος διεκδικούν οι Έλληνες σε ό,τι αφορά στη σχέση τους με την άθληση σύμφωνα με αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Μόλις το 3% των πολιτών της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας δηλώνει, βάσει κοινοτικής δημοσκόπησης, πως αθλείται «τακτικά», τη στιγμή που το 15% των συμπολιτών μας δηλώνει πως αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ». Αθροίζοντας τα ποσοστά, καταδεικνύεται ότι το συντριπτικό ποσοστό του 97% δεν έχει και τόσο «θερμή» σχέση με τη γυμναστική.

Αντίστοιχα, υψηλά ποσοστά που μαρτυρούν την έλλειψη επιθυμίας για άσκηση παρατηρούνται στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορά, με τους Σουηδούς στο 6%, τους Φιλανδούς στο 7% και τους Δανούς στο 18%, τη στιγμή που ο μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 39%.

Οι Έλληνες σε ποσοστό 63% επιλέγουν ως τόπο άθλησης μεταξύ κάπου σπιτιού και σχολείου, χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην ΕΕ), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην Ε.Ε.) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην Ε.Ε.).


Στο μεταξύ, μόνον το 13% των Ελλήνων δηλώνει πως είναι μέλος κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην Ε.Ε. ο μέσος όρος ανέρχεται στο 25%.

Αναφορικά με τους λόγους που θέτουν εμπόδια στην άθληση, οι Έλληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία την έλλειψη χρόνου, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος ανέρχεται σε 45%.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ