2012-05-10 16:40:04
Φωτογραφία για Διεύρυνση ζημιών της Coca Cola, στο α΄ τρίμηνο του 2012
Διεύρυνση ζημιών παρουσίασε η Coca Cola 3E AE, στο α΄ τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας ζημίες 19 εκατ. ευρώ έναντι 1 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, τα συγκρίσιμα λειτουργικά αποτελέσματα εμφάνισαν ζημίες 2 εκατ. ευρώ από κέρδη 28 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 2%, το α΄ τρίμηνο του 2012. Στις αναπτυσσόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ κατέγραψε πτώση 2% στις αναπτυγμένες και 3% στις αναδυόμενες αγορές.

Ο όγκος πωλήσεων στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, ενώ οι πωλήσεις των ποτών ενέργειας αυξήθηκαν κατά 6%. Οι πωλήσεις των εμφιαλωμένων νερών και χυμών μειώθηκαν κατά 6% και 5%, αντίστοιχα.

Οι πωλήσεις των προϊόντων με το σήμα Coca-Cola κατέγραψαν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, σε σχέση με το συνολικό όγκο πωλήσεων του ομίλου. Οι πωλήσεις της Coca-Cola regular αυξήθηκαν κατά 3%, ενώ της Coca Cola Zero κατά 10%.


Επίσης, η εταιρεία επισημαίνει ότι αύξησε ή διατήρησε τα μερίδιά της σε όγκο στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών στις περισσότερες από τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Ρωσσίας, της Ουκρανίας και της Βουλγαρίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων αντιστάθμισαν πλήρως την αύξηση στο συνολικό κόστος των πρώτων υλών, για το α΄ τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός αύξησης των τελευταίων, σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ήταν πολύ υψηλότερος από αυτόν των εσόδων. Ωστόσο, ο χαμηλότερος όγκος πωλήσεων, οι υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες και οι δυσμενείς μεταβολές των νομισματικών ισοτιμιών, λειτούργησαν συνδυαστικά εις βάρος των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών, τα οποία μειώθηκαν κατά 29 εκατ. ευρώ.

Oι ελεύθερες ταμειακές εκροές ανήλθαν στα 32 εκατ. ευρώ, βελτιωμένες κατά 35 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρά τη μειωμένη κερδοφορία. Για την τριετία 2012-2014, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει 1,45 δισ. ευρώ σε σωρευτικές κεφαλαιουχικές δαπάνες, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να κυμανθούν στα 1,45 δισ. ευρώ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι άντρες τσι Κρήτης...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι άντρες τσι Κρήτης...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ