2012-05-10 17:00:11
Φωτογραφία για Ετοίμαζαν χτύπημα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς 2014
Εξαρθρώθηκε ισλαμιστική οργάνωση στη Ρωσία Πριν και κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014 ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα ισλαμιστική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Η FSB της Ρωσίας κατάφερε να εντοπίσει αντάρτες που είχαν σχεδιάσει να μεταφέρουν όπλα μεταξύ του 2012 και του 2014 στο Σότσι και να τα χρησιμοποιήσουν για να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά την προετοιμασία και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», όπως ανέφερε η ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK)» αναφέρει το πρακτορείο Itar-Tass.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, οι υπηρεσίες ασφαλείας κατέσχεσαν όπλα στη διάρκεια επιχειρήσεων τους στις 4 και 5 Μαΐου στην περιοχή της Αμπχαζίας.

Οι ρωσικές υπηρεσίες κατηγόρησαν την Γεωργία ότι συνδέεται με τον ηγέτη ισλαμιστή αντάρτη Ντόκου Ουμάροφ, η οργάνωση του οποίου φέρεται να είχε σχεδιάσει τις επιθέσεις αυτές.

«Ο Ντόκου Ουμάροφ, ηγέτης της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει στενές σχέσεις με τις ειδικές υπηρεσίες της Γεωργίας, συντόνισε την παράδοση υλικού για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», επεσήμανε η ΝΑΚ, η οποία κατηγόρησε τη Γεωργία ότι βοήθησε τον Φεβρουάριο στη μυστική μεταφορά 300 πυροκροτητών σε μια περιοχή κοντά στο Σότσι.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ