2012-05-10 17:56:04
Φωτογραφία για Σαμαράς και Βενιζέλος αναζητούν τον νέο Καρατζαφέρη…
Γράφει ο Αιας

Σφίγγει ο εκβιαστικός κλοιός από τις κυρίαρχες ηγετικές δυνάμεις των Βρυξελλών  και του Βερολίνου, που επιδιώκουν πάση θυσία τον σχηματισμό κυβέρνησης προθύμων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πολιτική της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Έτσι ερμηνεύεται εκτός των άλλων και η παρακράτηση ενός εκ των 5,2 δισεκ. ευρώ, του... τρίτου τμήματος της πρώτης δόσης του νέου δανείου.

Επιχειρούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι η Ελλάδα τελεί υπό προθεσμία στο ευρώ και πως «ο μόνος δρόμος για την παραμονή στο ευρώ είναι μέσα στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής».

Σε διαφορετικό κλίμα, κόντρα στις μπλόφες και τις πιέσεις των δανειστών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε με έμφαση ότι: «Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη γιατί αυτό θα σήμαινε το τέλος των πάντων, διότι θα την ακολουθούσαν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».


Την ίδια άποψη υποστηρίζει σταθερά, με την αξιοπιστία που της προσδίδει το διεθνές κύρος της, η Λούκα Κατσέλη, η οποία μάλιστα επικαλείται εμπεριστατωμένη έκθεση της ίδιας της Ευωπαικής Κεντρικής Ττάπεζας (IV / Dec2009. Legal Working Paper Series): «Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ χωρίς την θέλησή της»!

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν αφόρητες οι πιέσεις, που ασκούνται από χθες το βράδυ, στον Φώτη Κουβέλη, ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις του και να καταστεί δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ υπό τη δική του πρωθυπουργία!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον όλων των πολιτικών αρχηγών, θα παίξει δυνατά το «χαρτί Κουβέλη» και σε περίπτωση που δεν αποδώσει θα επαναφέρει πιεστικά, σε μια ύστατη προσπάθεια συμμόρφωσης προς τις επιταγές των δανειστών, την πρόταση για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης (δεν θα είχε αντίρρηση ο Κουβέλης), θέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «προ των ευθυνών του»…
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ