2012-05-10 20:00:16
Φωτογραφία για Πρώτη αιτία θανάτου τα τροχαία δυστυχήματα στις ηλικίες 15-29!
Πρώτη αιτία θανάτου τα τροχαία δυστυχήματα στις ηλικίες 15-29!

Στο πλαίσιο της τριήμερης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης (Π.Α.Π.Ε.) που διοργανώθηκε στην Πάτρα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για 28η συνεχή χρονιά, με συμμετοχή πλέον των 1.100 ατόμων (900 νέοι ηλικίας 15-18 ετών και 200 ενήλικοι) το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» βρέθηκε στην Πλατεία Γεωργίου εκπαιδεύοντας τους Προσκόπους σε θέματα Οδικής Ασφάλειας καθώς και πλήθος κόσμου που λόγω των εκδηλώσεων βρισκόταν εκεί. Η εκπαίδευση έγινε με τη χρήση εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. (mobile NEST), πρόγραμμα το οποίο αναπτύχθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE For Traffic Safety που περιλαμβάνει προσομοιωτή ανατροπής οχήματος, προσομοιωτή πρόσκρουσης, προσομοιωτή οδήγησης και άλλες εφαρμογές.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Προσκόπων σε θέματα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί μια διεθνή πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους Προσκόπους της Ιρλανδίας, την Αρχή Οδικής Ασφάλειας της Ιρλανδίας και τελεί υπό την αιγίδα του UNECE (United Nations Economic Commission for Europe)
. Η οργάνωση της εκπαίδευσης καθώς και η μετακίνηση της κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (mobile NEST) έγινε με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από την Ελλάδα και παρουσιάστηκε επίσημα στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree στη Σουηδία τον Αύγουστο του 2011 με συμμετοχή 40.000 νέων από 143 χώρες και έχει ενταχθεί στη δεκαετία Δράσεων Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (UN Decade of Action for Road Safety) . Δεδομένου ότι οι Πρόσκοποι αποτελούν τον μεγαλύτερο εθελοντικό οργανισμό για νέους στον κόσμο, με 41.000.000 μέλη, η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου αποτελεί άκρως σημαντική ενέργεια, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) σε νέους ηλικίας 15-29 ετών η πρώτη αιτία θανάτου είναι τα τροχαία δυστυχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ηλικίες 5-14 είναι η δεύτερη αιτία θανάτου ενώ για τα άτομα ηλικίας 30-44 τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτων παγκοσμίως.

[ioas.gr]

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ