2015-12-19 19:17:09
Φωτογραφία για Μείωσαν την ποινή αρχηγικού στελέχους στο κύκλωμα εκβιαστών της Θεσσαλονίκης
Σε κάθειρξη 8 ετών και 4 μηνών -  αντί κάθειρξης 15,5 ετών που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως -  καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 42χρονος Έλληνας, εκ των βασικών κατηγορούμενων για συμμετοχή σε ομάδες τοκογλυφίας και εκβίασης, η δράση των οποίων αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο...

του 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τότε είχαν συλληφθεί συνολικά 53 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονταν και ο 42χρονος που κατηγορήθηκε ως αρχηγός μιας εκ των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων που εξαρθρώθηκαν.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης εκδικάζοντας σε δεύτερο βαθμό  την υπόθεση για την συγκεκριμένη ομάδα, έκρινε τον 42χρονο  ένοχο, μεταξύ άλλων, για συμμορία, εκβίαση, τοκογλυφία και απάτη, και του επέβαλε, με την αναγνώριση ελαφρυντικών μειωμένη ποινή σε σχέση με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.  ιμωρώντας τον με την αναγνώριση ελαφρυντικών σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών (από κάθειρξη 15,5 ετών πρωτοδίκως).


Ο 42χρονος μετά την καταδικαστική απόφαση  επέστρεψε στις φυλακές.

Επίσης, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τιμώρησε με ποινές φυλάκισης -από 18 μήνες έως 3 έτη και 8 μήνες- άλλους 14 συγκατηγορούμενούς του 42χρονου για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση. Κατά περίπτωση το δικαστήριο ανέστειλε τις επιβληθείσες ποινές ή τις μετέτρεψε σε εξαγοράσιμες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δίκη στο Εφετείο για την πιο ισχυρή εκ των τεσσάρων ομάδων τοκογλυφίας και εκβίασης -στην οποία κατηγορείται ως «εγκέφαλος» γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης- έχει προσδιοριστεί για το επόμενο έτος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ