2012-05-11 03:24:03
Φωτογραφία για Φέκτερ: Δεν έχει νόημα μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Προειδοποίηση, πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε περισσότερες δυσκολίες, καθώς η πρακτική εφαρμογή μιας αποχώρησης... είναι πολύ περίπλοκη και δαπανηρή, απηύθυνε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε δηλώσεις της στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ακόμη και μετά μια έξοδο, θα πρέπει να ληφθούν τα ίδια μέτρα όπως και σήμερα, δηλαδή να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση, να υπάρξουν κίνητρα για την ανάπτυξη και να προωθηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, η Μαρία Φέκτερ θεωρεί «χωρίς κανένα νόημα» μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας, με την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, θα υπάρξει μεσοπρόθεσμα ανάπτυξη, έστω και αν ο δρόμος είναι επώδυνος και βέβαια η τήρηση των όρων που έχουν συμφωνηθεί και είναι σαφείς, είναι προϋπόθεση για τη βοήθεια.

Επιπλέον η Μαρία Φέκτερ ανέφερε πως δεν έχει νόημα μια επιστροφή της Ελλάδας στην παλιά πρακτική, δηλαδή να παίρνει χρήματα χωρίς να δημιουργήσει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, χωρίς να καταφέρει να ανακάμψει από μόνη της, ενώ επισήμανε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει αναπροσαρμοστεί δύο φορές και της έχει δοθεί χρόνος μέχρι το 2020.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ