2015-12-28 12:23:27
Φωτογραφία για ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΤΙΤΛΩΝ! (ΡΗΟΤΟ)
Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού ξεκίνησε την αγωνιστική σεζόν ακριβώς όπως την τελείωσε… με μια κούπα. Στον Ευρωπαϊκό τελικό που διεξήχθη στο Παπαστράτειο, κατάφερε να κερδίσει τον μοναδικό τίτλο που δεν είχε κατακτήσει τα τελευταία 2 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ, απέναντι στην Ιταλική Πάντοβα με σκορ 10-6.

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα διατηρεί το απόλυτο νικών στις 8 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, έχοντας μάλιστα τις καλύτερες επιδόσεις σε άμυνα και επίθεση. Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού έχουν σκοράρει 184 τέρματα σε 8 αγώνες ενώ έχουν δεχθεί μονάχα 28. Αυτό σημαίνει ότι σκοράρουν 23 τέρματα ανά αγώνα ενώ δέχονται 3.5 τέρματα ανά αγώνα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλες οι αθλήτριες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή της ομάδας, Χάρη Παυλίδη (ακόμα και 2 νεαρές από την ακαδημία του ΟΣΦΠ) έχουν σκοράρει τουλάχιστον μια φορά.

Το βαρύ πυροβολικό του Θρύλου είναι η διεθνής φουνταριστή Αλεξάνδρα Ασημάκη η οποία μέχρι στιγμής έχει αγωνισθεί σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος (8) και έχει σημειώσει 53 τέρματα, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει περίπου 6,6 γκολ σε κάθε αγώνα
. Ακολουθεί η Ελευθερία Πλευρίτου με 20 τέρματα σε 8 αγώνες (2.5/αγώνα) ενώ η Μαργαρίτα Πλευρίτου έχει σημειώσει 16 τέρματα σε 8 αγώνες (2/αγώνα). Ακολουθούν οι Ρομπέρτα Μπιανκόνι 15 (5 αγώνες), Άλκηστης Αβραμίδου 15 (7 αγώνες), Βασιλική Πλευρίτου 14 (8 αγώνες), Νικόλ Ελευθεριάδου 13 (8 αγώνες), Μαρία Σώρα 11 (8 αγώνες), Τζούλια Έμολο 7 (5 αγώνες), Εύη Τετζαλίδου 6 (6 αγώνες), Σίλια Λογοθέτη 5 (7 αγώνες), Φιλιώ Μανωλιουδάκη 3 (3 αγώνες), Βίρνα Νιαρχάκου 3 (5 αγώνες), Δουρέκα 2 (4 αγώνες), Μιχαηλίδου 1 (2 αγώνες).

Οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας είναι φυσικά η κατάκτηση του Ελληνικού πρωταθλήματος και η παρουσία της στο Final4 ώστε να διεκδικήσει την Ευρωλίγκα και να παραμείνει στον ευρωπαϊκό θρόνο της.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ