2012-05-11 06:43:01
Φωτογραφία για Νέο παραδικαστικό κύκλωμα.Διώξεις σε 20 άτομα
Ανάμεσά τους και δικαστές

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε σε πάνω από 20 άτομα η εισαγγελία εφετών για την υπόθεση του κυκλώματος ακινήτων. Σύμφωνα με  πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να συνέστησαν περισσότερες από 150 εικονικές εταιρείες, με αντικείμενο την «αξιοποίηση ακινήτων».

Όμως αυτό που έκαναν ήταν να παραπλανούν ιδιώτες υποσχόμενοι ότι θα μεσολαβούσαν σε υποθέσεις πλειστηριασμών ώστε να αποφευχθούν οι κατασχέσεις με αποτέλεσμα φυσικά να χάνονται οι περιουσίες των θυμάτων τους.

Ανάμεσα στα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι ένας πολιτικός μηχανικός στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος, μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται κατά περίπτωση μεταξύ άλλων είναι κατάχρηση εξουσίας, απάτη, ενεργητική και παθητική δωροδοκία , ψευδής βεβαίωση , εγκληματική οργάνωση , ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ωστόσο, λόγω μείζονος σημασίας της υπόθεσης η ανάκριση θα διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ