2016-01-02 22:26:10
Φωτογραφία για ΟΥΣΤ!  Του Χρήστου Σταμόπουλου
«ΟΥΣΤ!» ήταν ένα απ’ τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πλατεία Συντάγματος το 2011. Φωνάχτηκε με δύναμη και πάθος από χιλιάδες αγανακτισμένους διαδηλωτές Το ίδιο σύνθημα και με το ίδιο πάθος επαναλήφτηκε λίγους μήνες αργότερα από τα οργισμένα πλήθη λαού που «εισέβαλαν» στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και σε πολλές πόλεις της πατρίδας μας έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους δήθεν επίσημους δοσιλόγους που είχαν θρονιαστεί στις εξέδρες των «τιμώμενων προσώπων» (τρομάρα τους!).

Το ίδιο έγινε και στην πόλη μας τα Τρίκαλα, όταν οργισμένοι Τρικαλινοί με το σύνθημα «ΟΥΣΤ!», όχι απλώς έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους «επισήμους» της εξέδρας, αλλά συγχρόνως κρατώντας το πανώ «ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!», μαύρη σημαία και την ελληνική μεσίστια, προχώρησαν σε μια διαφορετική «παρέλαση» καταχειροκροτούμενοι απ’ τους Τρικαλινούς συγκεντρωμένους δεξιά κι αριστερά του δρόμου. Επρόκειτο για μια ιδιότυπη μορφή λαϊκής εξέγερσης, που εξέφρασε τότε με τον καλύτερο τρόπο τη συλλογική λαϊκή εθνική ανάταση του τόπου.


Τα πρώτα δολοφονικά μνημονιακά χρόνια είχαμε κι άλλες πολλές μαζικές εξεγερσιακές αντιδράσεις του ελληνικού λαού (διόδια, χαράτσια κ.λπ.) που έδιναν ελπίδες ότι οι τροϊκανοί δυνάστες με τα άθλια ντόπια τροϊκανόδουλα συνεταιράκια τους σύντομα θα ανατρέπονταν και θα λογοδοτούσαν για τα αντιλαϊκά και αντεθνικά τους εγκλήματα, βρίσκοντας έτσι δικαίωση το πράγματι ευρηματικό και εξόχως περιεκτικό σύνθημα «ΟΥΣΤ!», που ως λαϊκή κραυγή μαζικής αντεπίθεσης απευθύνονταν και στόχευε ακριβώς αυτούς (τους ξένους και ντόπιους δυνάστες).

Είναι αλήθεια ότι το λαϊκό σύνθημα-κραυγή «ΟΥΣΤ!» δεν άρεσε όχι μόνο σε κυριλέδες συντηρητικούς, αλλά και σε πολλούς καθωσπρέπει αριστερούς, που το θεωρούσαν αντιαισθητικό και απολίτικο, που μόνο απολίτικο δεν ήταν!

Μπορεί το «ΟΥΣΤ!» να προέρχεται απ’ τα γαϊδούρια. «Ουστ» φωνάζαμε στο γαϊδούρι είτε για να ξεκινήσει είτε για να φύγει, ν’ απομακρυνθεί από κοντά μας. Με τη δεύτερη σημασία, δηλαδή να απομακρυνθούν και να γκρεμοτσακισθούν στα τάρταρα οι δυνάστες του και ν’ αναλάβει τις τύχες του στα ίδια τα χέρια του ο λαός, χρησιμοποιήθηκε ως αντιμνημονιακό σύνθημα-μαρς το ομολογουμένως εκφραστικότατο «ΟΥΣΤ!». Η συνθηματολογία των επαναστατικών εξάρσεων σπάνια συμβαδίζει με τους καθωσπρεπισμούς της γλώσσας.

Επρόκειτο λοιπόν για ένα βαθύτατα πολιτικό και δημοκρατικό σύνθημα, που ως τέτοιο μπορεί και πάλι να γίνει το κορυφαίο σύνθημα του Λαού για το 2016, εμπλουτισμένο με νέες εμπειρίες και μεγαλύτερη δυναμική, στοχεύοντας πλέον όχι μόνο στους παλιούς μνημονιακούς, τους ξένους δυνάστες και την οικονομική και μιντιακή ολιγαρχία, αλλά και τους νεομνημονιόδουλους του Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) που αποτελούν την «προδοσία της Αριστεράς» και επιβάλλεται άμεσα ν’ ανατραπούν!

Η λαϊκή κραυγή «ΟΥΣΤ!» μπορεί να σημαδέψει ανεξίτηλα το 2016 και να φέρει τα πάνω-κάτω στην πατρίδα μας! Είναι στα χέρια του Λαού να εξεγερθεί και να ανατρέψει το καθεστώς της ανομίας των ανόμων συμφερόντων! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΥΚΟΛΑ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΥΚΟΛΑ Η ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ