2012-05-11 09:53:11
Φωτογραφία για Δεν μετέχει σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Φώτης Κουβέλης
ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Εξακολουθώ να λεω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας ότι «η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του».

«Η πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που μπορούν να υπηρετήσουν...

τη σταδιακή αποδέσμευση από τη δανειακή σύμβαση και την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, αλλά να ενσωματώνεται παράλληλα η ετυμηγορία του λαού, δηλαδή η αντίθεσή του στο μνημόνιο», τόνισε ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σε ότι αφορά τον ίδιο, διευκρίνισε ότι δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω, ούτε τη θέση του πρωθυπουργού, ούτε και υπουργεία, πέρα από τις προϋποθέσεις που εδώ και καιρό έχει θέσει και είναι λίγο πολύ γνωστές: Σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, άρση της νομοθετικής πράξης που γκρεμίζει τους μισθούς, ελάφρυνση των πολιτών, προστασία του κοινωνικού ιστού και φυσικά τη συμμετοχή στην οικουμενική κυβέρνηση όλων εκείνων των κομμάτων «στα οποία, επιμέρους, έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός να σχηματίσουν κυβέρνηση».


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον επιθετικό προσδιορισμό που του απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, «αριστερός Καρατζαφέρης», ο κ. Κουβέλης απάντησε λέγοντας ότι «τους επιστρέφω ως ανίκανο αυτόν τον επιθετικό λόγο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Από newpost
Greki-Gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ