2012-05-11 10:18:03
Φωτογραφία για Η αριστερά και το γαϊδούρι
1. Είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας ότι κάποιοι ψάχνουν να βρούν τον «Καρατζαφέρη της Αριστεράς», υπονοώντας ότι δεν πρόκειται να τον βρούν στο πρόσωπό του. Θέλω όμως να τον ρωτήσω, μήπως ο ίδιος, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, κινδυνεύει να γίνει το γαϊδούρι της Αριστεράς;

2. Αρχισαν κιόλας να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνουν πάλι εκλογές, θα πάρει υψηλά ποσοστά. Κάνει μπαμ το πράγμα ότι αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι κατασκευασμένες. Κάποιοι νομίζουν ότι όπως ξεγελάνε το γαϊδούρι βάζοντας μπροστά του ένα καρότο, που να μην μπορεί να το πιάσει, και το οδηγούν έτσι όπου θέλουν, νομίζουν ότι με παρόμοιο τρόπο μπορούν να ξεγελάσουν την αριστερά βάζοντας μπροστά της το όραμα, το όνειρο, την προσδοκία, το μεγάλο σκοπό της αυτοδύναμης αριστερής κυβέρνησης. Και επιδιώκουν έτσι να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την προοπτική συνεργασίας, να μη συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικουμενική κυβέρνηση, για να ειναι μια αδυναμη κυβερνηση, στην ιοποια δεν θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που εκλέχτηκαν από τον λαό. Αυτό θέλουν να πετύχουν. Εάν ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος αριστερος ηγετης «τσιμπήσει» το δόλωμα, κατά το κοινώς λεγόμενο θα έχει γίνει ο γάιδαρος της Αριστεράς.


3. Αλέξη Τσίπρα να μη γίνεις ένας αριστερός Καρατζαφέρης. Πρόσεξε όμως από την άλλη πλευρα ούτε να γίνεις ένας εξαπατημένος γάιδαρος, που κυνηγώντας να πιάσει το καρότο του θα σέρνει πίσω του κάρο των ανθελληνικών μνημονιακών συμφερόντων. Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας σε θέλει υπερήφανο άλογο, αγέρωχο πολεμικό άτι, που ατρόμητος θα μπείς μέσα στη φωτιά της μάχης και θα παλέψεις, όπως πρέπει και όπως υποσχέθηκες προεκλογικά να κάνεις, για την σωτηρία του τόπου και από την οικονομική καταστροφή και από το μνημόνιο.

sakis-salos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ