2012-05-11 10:24:06
Φωτογραφία για Δισκογραφική μηνύει τους Beastie Boys
Οι μηνύσεις δίνουν και παίρνουν στον κόσμο του θεάματος, αλλά η αγωγή που κατέθεσε μια δισκογραφική εταιρεία εναντίον των Beastie Boys, που θρηνούν τον πρόσφατο θάνατο του μπασίστα τους Adam Yauch, ήταν το απόλυτο ατόπημα! Η TufAmerica αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της θρυλικής μπάντας και κατέθεσε μήνυση στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με την οποία υποστηρίζει ότι οι Beastie Boys έκλεψαν τη μουσική ενός R&B και funk συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, ο τραγουδιστής Mike D και ο κιθαρίστας Ad-Rock κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν τη μουσική των Trouble Funk, που βρέθηκαν στο απόγειο της δόξας τους στη δεκαετία του ’80, σε πολλά τραγούδια των άλμπουμ "Licensed to Ill" και "Paul's Boutique".

Χαρακτηριστικές ομοιότητες, σύμφωνα με την TufAmerica, υπάρχουν μεταξύ των τραγουδιών "The New Style" των Beastie Boys και "Drop The Bomb" των Trouble Funk, ενώ και στα "Car Thief" και "Hold It Now Hit It" υπάρχουν παρόμοια riffs με κάποια από τα τραγούδια των Trouble Funk.

Αν και η υποτιθέμενη “κλοπή” έχει γίνει χρόνια πριν, η δισκογραφική εταιρεία αποφάσισε να καταθέσει τώρα τη μήνυσή της γιατί το συγκρότημα ξεκίνησε να διανέμει διαδικτυακά τα τραγούδια του και η TufAmerica πιστεύει ότι δικαιούται μερίδιο από τα κέρδη.
planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Σαν σήμερα έφυγε ο Bob Marley
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Σαν σήμερα έφυγε ο Bob Marley
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ