2012-05-11 10:59:03
Φωτογραφία για «Φορολογούμενε της Βαλένθια ο Καλατράβα σου ρουφά το αίμα»
Ουδείς προφήτης εν τω τόπω αυτού, λέει η Βίβλος και φαίνεται πως το βιώνει στο πετσί του ο φημισμένος αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα ο οποίος αντιμετωπίζει σφοδρές επικρίσεις για τις συμφωνίες του με την τοπική κυβέρνηση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βαλένθια Ο διάσημος αρχιτέκτονας που σχεδίασε τη σκεπή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας δέχεται πυρά από πολιτικούς αντιπάλους της περιφερειακής κυβέρνησης, που ελέγχεται από τη Δεξιά.  Μάλιστα ένας ιστότοπος δημιουργήθηκε και δημοσιοποιεί τις αμοιβές που του έχουν καταβληθεί από τους Ισπανούς φορολογούμενους.

Το όνομα της σελίδας είναι «calatravatelaclava» το οποίο έχει την ελεύθερη ερμηνεία «ο Καλατράβα σου ρουφάει το αίμα» και ανήκει στο κόμμα Ενωμένη Αριστερά (EU), το οποίο κατηγορεί  τον διάσημο αρχιτέκτονα που έχει πλέον την έδρα του στη Ζυρίχη ότι έπαιρνε συμβόλαια από την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια (ελέγχεται από το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, το PP) μέσω ενός αδιαφανούς συστήματος το οποίο του εξασφάλιζε διπλάσιες και τριπλάσιες αμοιβές από το προβλεπόμενο.


Στο κέντρο των διαμαρτυριών βρίσκεται η εντυπωσιακή Πόλη των Τεχνών και της Επιστήμης, την οποία κατασκεύασε ο αρχιτέκτονας στη Βαλένθια. Στον νέο ιστότοπο υποστηρίζεται πως αυτό το γιγάντιο πολιτιστικό πάρκο «έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 1,1 εκατ. ευρώ και εξακολουθεί να μην έχει ολοκληρωθεί, ενώ αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα στη λειτουργία του».

«Η στάση αυτών που θέλουν να επωφεληθούν από το σημερινό οικονομικό κλίμα για να επικρίνουν ένα πρόγραμμα, τα οφέλη του οποίο ουδείς έχει αμφισβητήσει, είναι απλώς απερίγραπτη», απάντησε ο Σαντιάγο Καλατράβα.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Skate στον… δρόμο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Skate στον… δρόμο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ