2012-05-11 13:17:02
Φωτογραφία για Οι γέροι έχουν μιά μεγάλη αξία ,τις μνήμες τους .
 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Οι γέροι εφόσον δεν έχουν ξεκουτιάνει , θυμούνται πράγματα τα οποία οι νέοι δεν τα έζησαν και τα οποία το σύστημα δεν θέλει να μάθουν . Θα σας γράψω τώρα ένα από αυτά , το οποίο μπορεί να αποδειχθεί και επίκαιρο . Ήταν  τότε την περίοδο ( 63-65 ) που κυβερνούσε η Ένωση Κέντρου . Ένας βουλευτής της , ο οποίος υπήρξε και Υπουργός της κυβέρνησης του Βουνού είχε γίνει ο κύριος στόχος της συντήρησης . Με αφορμή αυτόν τον (κομμουνιστή ;) βουλευτή ,τα... συντηρητικά κόμματα και ο τύπος τους , κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι θα φέρει τον κομμουνισμό στην Ελλάδα και τελικά ο βασιλιάς  με αφορμή και αυτό απέμπεψε  τον Παπανδρέου από την πρωθυπουργία .

Αυτόν τον (κομμουνιστή ;) βουλευτή όμως , σε λυγώ τον κάλεσε ο βασιλιάς και του έδωσε την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση , για να γίνει πρωθυπουργός . Τον εξευτέλισε έτσι και αποκάλυψε στο  πανελλήνιο ότι ήταν από πάντα  , μέσα στον προοδευτικό χώρο, ένας πράκτοράς των Άγγλων και των ανακτόρων  . Και μη νομίσετε  ότι  έκαψαν έναν πράκτορα τους , τον συγκεκριμένο ήξεραν ότι θα τον έχαναν σύντομα καθώς έπασχε από την επάρατο .


Δεν γράφω ονόματα επειδή σέβομαι τους νεκρούς , εξάλλου η ιστορία δεν του χαρίστηκε .

Γιατί  τα θυμήθηκα όμως τώρα  αυτά και τα έγραψα ; Για δυο λόγους ! Ο πρώτος είναι για να τονίσω στο λαό ότι τα πράγματα , δεν είναι πάντα όπως φαίνονται . Και ο δεύτερος για να θυμίσω στους πολιτικούς , αν τους ενδιαφέρει η υστεροφημία τους , ότι αφού παίξουν το ρόλο τους , το σύστημα δεν έχει κανένα ενδοιασμό τους κάψει .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κέρασε ο Γκαρσία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κέρασε ο Γκαρσία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ