2016-01-16 12:31:17
Φωτογραφία για Πιέσεις στο δήμο Μαλεβιζίου να φτάσει μέχρι τα...δικαστήρια για τον Ελ Γκρέκο!
Τελικά το σίριαλ με το που γεννήθηκε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος έχει και συνέχεια! Θυμάστε πως είχε φτάσει στα άκρα η σύγκρουση των δήμων Ηρακλείου και Μαλεζιβίου για τον Ελ Γκρέκο και την...καταγωγή του; Η διαμάχη αυτή είχε κορυφωθεί το Καλοκαίρι του 2014 όταν αδελφοποιήθηκε ο δήμος Ηρακλείου με το Τολέδο, κάτι που διεκδικούσε και το...Μαλεβίζι!

Τότε, η αδελφοποίηση είχε γίνει σε τελετή στο δήμο Ηρακλείου και ήταν παρόντες ο δήμαρχος Τολέδο και ο Γιάννης Κουράκης λίγο πριν αποχωρήσει από τη Λότζια( είχε χάσει ήδη τον Μάιο από τον κ.Λαμπρινό που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο). Ο δήμος Μαλεβιζίου διά του δημάρχου κ.Μαμουλάκη είχε αντιδράσει σφόδρα και έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη θετική απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, για αδελφοποίηση των δήμων Τολέδου και Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανωσε ο δήμος Μαλεβιζίου με αφορμή τον εορτασμό του 2014 ως έτος El Greco.


Τότε είχε ειπωθεί ότι ο δήμος Μαλεβιζίου θα φτάσει μέχρι τη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει την αδελφοποίηση του Ηρακλείου κι ενώ το θέμα φαινόταν να έχει ξεχαστεί την Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive το επανέφερε αντιπροσωπεία του Φόδελε που διεκδικεί τον τίτλο της γενέτειρας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου! Από το Φόδελε απαιτούν να προχωρήσει ο δήμος, όπως είχε υποσχθεί, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, ίσως να έχει παίξει ρόλο και η πολύ στενή φιλική σχέση που διατηρούν πλέον ο κ.Μαμουλάκης με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ.Λαμπρινό, ο οποίος , επίσης, δεν ανεβάζει τους τόνους για το θέμα αυτό. Και οι δύο δήμαρχοι που γενικά είναι μετριοπαθείς και δεν θέλουν εντάσεις θα ήθελαν να αποφύγουν μια τέτοια εξέλιξη προφανώς...

Στο δημαρχείο έγινε σύσκεψη και δεν αποκλείεται να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (δεν είναι πάντως στην ημερήσια διάταξη) με τη δημοτική αρχή να είναι σε λεπτή θέση. Δεν αποκλείεται να προτάξουν τη λύση του να κινηθεί το Φόδελε δικαστικά και να υποστηρίξει απλώς ο δήμος την προσφυγή αυτή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ