2012-05-11 18:23:03
Φωτογραφία για Της Οικουμενικής το κάγκελο
της Μιχαλούς

Ψύλοι στα αυτιά του μπήκανε…βρε πω πω , λέει το παλαιό άσμα το οποίο ταιριάζει απόλυτα με την αναδίπλωση που έκανε ο Κουβέλης ξαφνικά… Τα ποσοστά του ήδη έχουν πέσει στο ναδίρ και καθώς φαίνεται στην επόμενη αναμέτρηση δεν θα μπορεί να παίξει κανέναν πολιτικό ρόλο! Σκέφτηκε λοιπόν ας κάνω ότι μπορώ, τώρα που με παίρνει! Και τι έγινε μωρέ αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος να κάνω και εγώ ένα συμβιβασμό στο όνομα της Εθνικής Σωτήριας με την ταμπέλα όμως του «ισορροπιστή»; Έτσι κι αλλιώς δεν με συμφέρει να προχωρήσω διαφορετικά!

Άλλωστε με την κίνηση αυτή θα ανακόψω στα σίγουρα την πορεία του Αλέξη.

Και κάπως έτσι λοιπόν βρήκε το μεγάλο εύρημα της «συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας με συγκεκριμένο πρόγραμμα και ορίζοντα μέχρι ευρωεκλογές του 2014»!

Και για να μην πει κανείς ότι προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία για προσωπικά του οφέλη επισημανε ότι «διεκδικεί μόνο την ικανοποίηση της εξόδου από την κρίση».


Το μόνο που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι αν θα σχηματιστεί η κυβέρνηση εν μέσω της διερευνητικής εντολής του Μπένι ή κατά την σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.

Και τελικά εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσουν στη σύνταξη κειμένου στο οποίο θα επιχειρηθεί η κοινή συνισταμένη των προτάσεων που ήδη έχουν κάνει μέχρι σήμερα Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. και Ανεξάρτητοι Ελληνες στη βάση του μηνύματος των εκλογών της 6ης Μαΐου ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία έδειξε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αλλά όχι το Μνημόνιο.

Το κείμενο αυτό θα σταλεί στην Ε.Ε. ως βάση συγκρότησης μίας οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά και αρχή νέων διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. για αλλαγές στις συμφωνημένες πολιτικές του Μνημονίου 2.

Μία τέτοια κίνηση, και κυρίως η σύνταξη ενός κειμένου που θα ζητά εγγράφως ριζικές αλλαγές στο Μνημόνιο, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον Αλέξη. 
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ