2012-05-11 18:16:10
Φωτογραφία για Το αγύριστο κεφάλι της Μέρκελ και ο Τσίπρας
Merkel: Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν χαλαρώνει και ο Τσίπρας δεν είναι ηγέτης για να τον δω!

Γράφει η Σοφία Τζάνη

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απηύθυνε η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, που ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής θα πρέπει να εφαρμοστούν. «Πρέπει να επιμείνουμε στους κανόνες και τις συμφωνίες», τόνισε η Merkel, προσθέτοντας ότι «ειδικά στην ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρούνται τα προγράμματα και οι κανόνες για να μπορεί να λειτουργεί».

Παρότι η καγκελάριος δεν θέλησε να αναφερθεί ιδιαίτερα στη χώρα μας, οι ξένοι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα σχόλιά της είχαν ως αποδέκτη την Αθήνα. Επίσης, η Merkel απέρριψε και το ενδεχόμενο χαλάρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου, λέγοντας ότι «θα πρέπει να τηρήσουμε αυτά που αποφασίσαμε».

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι 25 χώρες το έχουν υπογράψει και έδωσε συγχαρητήρια σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Σλοβενία, που έχουν επικυρώσει τη συνθήκη.


Έχουν αρχίσει οι απειλές για έξοδο από το € και χρεοκοπία Δεν βλέπουν ΑΚΟΜΑ την πραγματικότητα!

Έφαγε πόρτα ο Τσίπρας από την Merkel, η οποία δεν συναντά όποιον να’ ναι, μόνο ηγέτες χωρών!

Η Merkel δεν δέχεται συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα «Ούτε ψύλλος στον κόρφο του, αν ο Hollande υποδεχθεί τον Τσίπρα» δήλωσε γερμανική διπλωματική πηγή Η Angela Merkel δεν θέλει να γίνει ... François Hollande. «Η καγκελάριος υποδέχεται μόνο πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών» δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert απαντώντας στο ερώτημα, αν η κ. Merkel θα ήταν διατεθειμένη να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το φόντο του ερωτήματος ήταν η είδηση, ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλει αίτημα για συνάντηση στο νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας. Από όσο ξέρει πάντως, πρόσθεσε, η καγκελαρία δεν έχει παραλάβει παρόμοιο αίτημα. Ανώτατος διπλωμάτης στη γερμανική κυβέρνηση τόνιζε πάντως, ότι δεν θεωρεί αδιανόητη μια συνάντηση Hollande-Τσίπρα-όσο τουλάχιστον ο τελευταίος δεν έχει πάρει το χρίσμα του πρωθυπουργού.

Το απόγευμα έγινε γνωστό πως η γαλλική προεδρία απάντησε στον κ. Τσίπρα ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Γάλλος πρόεδρος δεν δέχεται αρχηγούς κομμάτων. «Φανταστείτε τι τεράστιες πολιτικές συνέπειες θα είχε μια τέτοια συνάντηση για όλη την Ευρώπη, αφού θα έμπαινε σφήνα στις γαλλογερμανικές σχέσεις» πρόσθεσε. «Δεν θα θελα να είμαι ούτε ψύλλος στον κόρφο του, αν ο Hollande έκανε κάτι τέτοιο».

Η στάση απέναντι στον κ. Τσίπρα και προς τους υπόλοιπους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, είπε ο ίδιος, θα καθοριστεί στα τέλη Μαΐου σε κατ’ ιδίαν συνομιλία της Γερμανίδας καγκελάριου με το Γάλλο πρόεδρο στο περιθώριο της συνάντησης των αρχηγών της ΕΕ. «Μέχρι τότε μην περιμένετε πολλά» πρόσθεσε. «Δηλώσεις θα γίνουν ύστερα από τέτοια προσυνεννόηση και αφού θα έχει ξεκαθαρίσει επαρκώς το σκηνικό στην Ελλάδα». Ο Τσίπρας θαβόταν καιρό τώρα από τα ΜΜΕ που στηρίζουν την Merkel!!! Και συνεχίζουν μετά την Κυριακή…

BILD-SPIEGEL: Ο Τσίπρας είναι άξεστος εκβιαστής και ο ΣΥΡΙΖΑ... τρομοκράτες (σχόλιο: στο «πιάτο» ένας ακόμα εχθρός της Γερμανίας σε ακροδεξιούς τα δημοσιεύματα αυτά)

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πρόκειται για το 2ο πιο δημοφιλή πολιτικό στην Ελλάδα μετά τον Φ. Κουβέλη και περιγράφει με ανησυχία το φαινόμενο «Τσίπρας».

«Άξεστο εκβιαστή» χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το περιοδικό SPIEGEL επειδή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη μόνο και μόνο για να αποτελεί ένα διαρκές συστημικό πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πρόκειται για το 2ο πιο δημοφιλή πολιτικό στην Ελλάδα μετά τον Φ.Κουβέλη και περιγράφει με ανησυχία το φαινόμενο «Τσίπρας». Λίγες μέρες πριν η «ηλεκτρονική» BILD, έμμεσα πλην σαφώς συνέδεε την ελληνική Αριστερά με την τρομοκρατία.

Το SPIEGEL περιγράφει τον Τσίπρα ως σύγχρονο Elvis και κάνει αναφορά στις εκφράσεις του στις ομιλίες του, όπως: «Οι ξένοι δανειστές μας σαν καρχαρίες θέλουν να φτωχύνουν τους Έλληνες και να ξεπουληθεί η Ελλάδα. Και έχουν ένα στόχο να ανατρέψουν την εθνική μας κυριαρχία. Πρέπει να προστατέψουμε την Ελλάδα από το να γίνει γερμανικό προτεκτοράτο πάλι. Δεν είμαστε γερμανική αποικία.»

Η Ελλάδα αναφέρει το χθεσινό άρθρο, παραπαίει προς την Αριστερά εξαιτίας μιας ριζοσπαστικής λιτότητας, που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αναταραχές από την εποχή του τέλους της στρατιωτικής δικτατορίας, το 1974. Βέβαια, αυτά που περισσότερο επωφελήθηκαν από την κρίση είναι τα κόμματα της Αριστεράς, ωστόσο απέχουν πολύ από το να καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν συνασπισμό διεκδίκησης ισχυρότερης παρουσίας στην Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, μπορεί η δημοτικότητα του Τσίπρα να οφείλεται στο πείσμα του, στην επιθετική του γραμμή και στην έλλειψη αυτοκριτικής όμως αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά του είναι που θα έκαναν ανέφικτη μια συνεργασία με τον άλλο δημοφιλή αριστερό πολιτικό ηγέτη τον Φ. Κουβέλη.

Κι εδώ το άρθρο αναφέρει τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και το φανταστικό σενάριο μιας ένωσης όλων των αριστερών κομμάτων, τα οποία έτσι θα μπορούσαν να καταγράψουν ποσοστό 42,5% στις επικείμενες εκλογές, οπότε θα σχημάτιζαν Κυβέρνηση ακόμη και άνευ συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος εξασφάλισης του ότι τα δισεκατομμύρια από τα πακέτα στήριξης τελικώς θα καταβληθούν(στην Ελλάδα), ώστε να διασφαλιστεί για την υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν θα μεταδοθεί ο κίνδυνος από μια ελληνική χρεοκοπία.

Ίσως μάλιστα η Ευρώπη αναγκαστεί να διαγράψει τα χρέη της Ελλάδας. Σημειώνεται στο άρθρο ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

BILD: Ο «σκληροπυρηνικός» Αλέξης Τσίπρας θέλει να διαγράψει το χρέος! «Θα σχηματίσει κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας;» διερωτάται με ανησυχία σε δημοσίευμά της η BILD, γα την οποία ο Τσίπρας είναι... «ο σκληροπυρηνικός, ριζοσπαστικός αριστερός» που υπόσχεται πως θα διαγράψει το ελληνικό χρέος.

«Η Αθήνα περνάει η μέρες χάους. 2 μέρες μετά τις εκλογές-σοκ γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο-η χώρα είναι ακυβέρνητη!» γράφει η BILD. «Ο νικητής των εκλογών, ο συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς, απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση. Η επόμενη προσπάθεια ανήκει στο 2ο μεγαλύτερο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός της παράταξης-ο σκληροπυρηνικός, ριζοσπαστικός αριστερός Αλέξης Τσίπρας- θα δοκιμάσει να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή» αναφέρει η BILD.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ