2012-05-11 22:44:30
Φωτογραφία για Η αυστραλιανή οικονομία, η μοναδική με πλεόνασμα!!
Η Αυστραλία είναι η πρώτη αναπτυγμένη οικονομία που θα εμφανίσει πλεόνασμα από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει βυθίσει στην ύφεση πολλές χώρες του κόσμου!

Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, θα μείνει στην ιστορία μετά την παρουσίαση ενός προϋπολογισμού που θυμίζει τον Ρομπέν των Δασών, με τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που εξασφαλίζει για επιδόματα, αυξάνοντας, παράλληλα, τα ποσοστά της.

Βασιζόμενη στα επιπλέον έσοδα από τις μεταλλευτικές εταιρείες, η κυβέρνηση προβλέπει πλεόνασμα της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, που είναι η πιο μεγάλη στροφή στην οικονομία της χώρας δεδομένου ότι στον τελευταίο προϋπολογισμό εμφανιζόταν έλλειμμα 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αναλυτές, βέβαια, επισημαίνουν ότι, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει την οργή των πολιτών.

Η μείωση του κόστους από τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει, είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 24 ετών και σε αυτήν περιλαμβάνονται 4 δισεκατομμύρια από περικοπές στην άμυνα, 3.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μείωση των φοροελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις.

Στον προϋπολογισμό που παρουσίασε η κυβέρνηση, προωθούνται οι αμφιλεγόμενοι φόροι για την εξόρυξη μεταλλευμάτων και για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

(neoskosmos.com)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ