2012-05-12 07:03:10
Φωτογραφία για Φοβούνται τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία
Κίνδυνο νέων επιθέσεων βλέπει η «Κοριέρε ντέλα Σέρα» μετά την προκήρυξη της FAI «Υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος νέων ένοπλων επιθέσεων» αναφέρει... στη διαδικτυακή της έκδοση, η εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα, μετά την προκήρυξη της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας FAI/Πυρήνας Όλγα που έφτασε σήμερα στα γραφεία της.

Στην προκήρυξη, η FAI εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ελληνίδα αναρχική Όλγα Οικονομίδου που βρίσκεται έγκλειστη στη φυλακή και προς την οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς.

Η προκήρυξη αφορά την ανάληψη ευθύνης για τον τραυματισμό του Ρομπέρτο Αντινόλφι, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Αnsaldo Energia. Την περασμένη Δευτέρα, στη Γένοβα, δύο άνδρες με καλυμμένο το πρόσωπο τραυμάτισαν τον Αντινόλφι στα πόδια και στην συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία αναγγέλλει άλλες τουλάχιστον οκτώ επιθέσεις, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές
. Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά στα ονόματα των Nταμιάνο Μπολάνο, Γιώργου Νικολόπουλου, Παναγιώτη Αργυρού, Γεράσιμου Τσάκαλου, Μιχάλη Νικολόπουλου, Χρήστου Τσάκαλου, Χάρη Χατζημιχελάκη και σε εκείνο της Όλγας Οικονομίδου. «Τα φυλακισμένα αυτά αδέλφια και η αδελφή μας αυτή, μας έδωσαν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα για να παλέψουμε» αναφέρει η οργάνωση Fai-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

«Οι αναρχικοί αυτοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι ανάγκη να περιμένει κανείς την κατάλληλη στιγμή για τον λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά ότι πρέπει να πληγούν, ούτως ή άλλως, κάποια σύμβολα του καπιταλιστικού συστήματος, όπως θεωρήθηκε ο Ρομπέρτο Αντινόλφι, της Αnsaldo Energia, του ομίλου Finmeccanica.

Πρόκειται για μια αλλαγή στρατηγικής και είναι πιθανό, αν όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε ένα γενικότερο σχέδιο, να έχουμε στο μέλλον και νέες επιθέσεις» τονίζει, σε ανάλυση στην διαδικτυακή της πύλη, η εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ