2012-05-12 09:19:18
Φωτογραφία για Χειραγώγηση στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγγέλλουν οι ισλαμιστές
Οι ισλαμιστές της Αλγερίας κατήγγειλαν ότι υπήρξε «τεράστια χειραγώγηση» στις βουλευτικές εκλογές, εκτιμώντας πως τα επίσημα αποτελέσματα... της αναμέτρησης ενδέχεται να εκθέσουν τον πληθυσμό σε «κινδύνους», των οποίων «την ευθύνη» αρνούνται να αναλάβουν.

«Υπάρχει μία τεράστια χειραγώγηση των πραγματικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν στις ουιλάγιας (εκλογικές περιφέρειες) και μία παράλογη υπερβολή των αποτελεσμάτων υπέρ των κομμάτων της κυβέρνησης», τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.

«Αυτή η πρακτική θα αποτελειώσει ό,τι απομένει από την ελπίδα και την εμπιστοσύνη του κόσμου και εκθέτει τον λαό σε κινδύνους των οποίων την ευθύνη δεν αναλαμβάνουμε», σημειώνεται στο ίδιο κείμενο, που εκδόθηκε από κοινού μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από το Κίνημα της Κοινωνίας για την Ειρήνη (MSP), το ελ Ισλάχ (Μεταρρύθμιση) και Ενάχντα (Αναγέννηση).

«Εάν αυτή η νοθεία επαληθευτεί επισήμως, εμείς πρόκειται να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και θα καταλογίσουμε την ευθύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» τονίζει από την πλευρά της η επίσης ισλαμιστική Συμμαχία της Πράσινης Αλγερίας (AAV).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Ντάχο Ουλντ Κάμπλια, νικητής αναδεικνύεται το προεδρικό Μέτωπο Εθνικής Ενότητας (FLN) με 220 από τις 462 έδρες του Κοινοβουλίου, ενώ οι ισλαμιστές υπέστησαν καθίζηση, καταλαμβάνοντας στην 3η θέση με 66 έδρες, ενώ η Συμμαχία συγκέντρωσε μόλις 48 έδρες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ