2012-05-12 09:18:55
Φωτογραφία για Κρας τεστ για Ολάντ οι βουλευτικές του Ιουνίου
Κρας τεστ θα είναι για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους (10 και 17 Ιουνίου). Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, ο εκλεκτός των

Σοσιαλιστών θα κάνει περίπατο ισχυροποιώντας την θέση του εντός κι εκτός συνόρων. Η κεντροδεξιά σήμερα κατέχει την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

Ανετο προβάδισμα της Αριστεράς έναντι του συντηρητικού κόμματος UMP του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις, που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Οι Σοσιαλιστές και άλλα αριστερά κόμματα που στηρίζουν το κόμμα του Ολάντ μπορεί να συγκεντρώσουν 45 έως 46% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών (10 Ιουνίου) ενώ το κεντροδεξιό κόμμα UMP φαίνεται να κερδίζει το ένα τρίτο.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων CSA, οι Σοσιαλιστές συγκεντρώσουν 32% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών ενώ οι σύμμαχοί τους, Πράσινοι θα λάβουν 4% και το Αριστερό Μέτωπο 10%. Το γεγονός ότι ο Μελανσόν δεν απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις εκλογές δειχνει ότι δεν θα στελεχώνει την νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση.


Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της BVA τοποθετεί τους Σοσιαλιστές στο 30%, τους Πράσινους στο 4,5% και το Αριστερό Μέτωπο στο 10,5%.Σύμφωνα με την CSA, το UMP θα αποσπάσει 33% και σύμφωνα με την BVA 32,5%.

Δημοσκόπηση της CSA δείχνει οτι το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο μπορεί να συγκεντρώσει 12% στις βουλευτικές εκλογές ενώ η BVA προβλέπει την επίδοσή του στο 16%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την Μαρίν Λεπέν, ηγετίδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στο Ενέν-Μπομόν της βόρειας Γαλλίας. Το κόμμα του Μελανσόν, το Μέτωπο της Αριστεράς, θα αποφασίσει αύριο Σάββατο για τους υποψήφιους στις βουλευτικές εκλογές και για το αν ο αρχηγός του θα είναι υποψήφιος σε μια από τις εκλογικές περιφέρειες στην περιοχή του Παρισιού ή στο Ενέν-Μπομόν.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Μελανσόν και την Λεπέν, στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, που άρχισε στις προεδρικές εκλογές, αναμένεται να λάβει εθνική διάσταση. Η ακροδεξιά υποψήφια συγκέντρωσε ποσοστό 17,9% στον πρώτο γύρο των προεδρικων εκλογών έναντι 11,1% του Μελανσόν.

Στο Ενέν-Μπομόν, στην περιφέρεια Πα-ντε-Καλέ, το ποσοστό της Μαρίν Λεπέν ξεπέρασε στον πρώτο γύρο το 35% και σίγουρα ελπίζει σε μια ανάλογη νίκη στις βουλευτικές.

Τέλος η μεγάλη έκληξη της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου είναι η 22χρονη εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν.Η κατάξανθη Μαριόν Λεπέν, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν κατεβαίνει υποψήφια .
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ