2012-05-12 09:25:13
Φωτογραφία για Σκότωσαν λαθροθήρα ρινόκερων
Ένας λαθροθήρας ρινόκερων πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο περίφημο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι δύο άνδρες...συνελήφθησαν αφού σκότωσαν μια ρινοκερίνα με το νεογέννητό της.

Η Νότια Αφρική προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίσει τον άγριο διωγμό των ρινόκερων από τους λαθροθήρες που κυνηγούν τα ζώα αυτά για τα κέρατά τους. Το κέρατο του ρινόκερου αξίζει περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι καθώς έχει αυξηθεί η ζήτησή του στην Ασία, όπου το χρησιμοποιούν στην παραδοσιακή ιατρική.

Ο λαθροθήρας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με μια περίπολο στην οποία συμμετείχαν φύλακες του πάρκου, αστυνομικοί και στρατιώτες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες της περιπόλου βρήκαν στην κατοχή των κυνηγών τέσσερα κέρατα ρινόκερων, ένα τουφέκι και ένα τσεκούρι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ από τον Ιανουάριο φέτος περισσότεροι από 210 ρινόκεροι έχουν σκοτωθεί στη Νότια Αφρική και οι 130 από αυτούς στο Πάρκο Κρούγκερ. Αν η εξόντωση των ρινόκερων συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα σκοτωθούν τουλάχιστον 600 ζώα. Το 2011 είχαν καταγραφεί 448 επιθέσεις λαθροκυνηγών σε ρινόκερους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ