2012-05-12 10:28:46
Φωτογραφία για Αλλάζουν τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ
Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε στην μεσημεριανή συνεδρίαση της Παρασκευής ο Ευαγ. Βενιζέλος προαναγγέλλοντας ότι καταργούνται όλα τα όργανα και οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

«Η υπόθεση Άκη μας αποτελείωσε» φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο ξεκίνημα μίας τοποθέτησης είκοσι λεπτών που άνοιξε και έκλεισε την συνεδρίαση, καθώς δεν πήρε το λόγο κανένα άλλο μέλος του οργάνου. Πολλά ερωτηματικά δε προκάλεσε η φράση του κ. Βενιζέλου ότι «θα υπάρξουν και άλλες υποθέσεις Άκη» στο μέλλον, χωρίς να διευκρινίσει ποιους εννοεί Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο κ. Βενιζέλος παραμένουν σε λειτουργία το γραφείο του προέδρου και θα συνταχθεί μία Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα αναλάβει τη ριζική αλλαγή του ΠΑΣΟΚ με τερματικό σταθμό το συνέδριο της 3ης του Σεπτέμβρη.

«Εξαιρούνται το όνομα, τα σύμβολα και ο Ανδρέας Παπανδρέου» όπως φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες ούτε αυτές οι αλλαγές αποκλείονται σε βάθος χρόνου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ σάπισε, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι υπάρχει αναντιστοιχία των οργάνων του ΠΑΣΟΚ με την ελληνική κοινωνία» και ότι «τα όργανα με τη σημερινή τους σύνθεση δεν είναι αντιπροσωπευτικά».

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος η παράταξη θα διαλυθεί και θα ξαναφτιαχτεί από την αρχή και ο επόμενος της πρόεδρος «θα είναι 30άρης, δε θα είναι Μαθουσάλας» προαναγγελία η οποία με βεβαιότητα θα προκαλέσει εσωκομματική συζήτηση, αν και μέχρι χθες δεν υπήρξε κάποια αντίδραση.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου λίγο αργότερα εξηγούσαν ότι ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε αυτό που αποτελεί αίτημα - όπως χαρακτηριστικά έλεγαν - των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας, προκειμένου να σηματοδοτηθεί στο ανώτερο επίπεδο η ανανέωση, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι εκπρόσωπος από τη σημερινή γενιά των 30άρηδων.

«Από τη γενιά του Τσίπρα δηλαδή» όπως κάποιοι συμπλήρωναν με νόημα… Αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι, ο κ. Βενιζέλος μιλά σε κομματική εκδήλωση σε όλους τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, είτε εξελέγησαν, είτε όχι.

Πληροφορίες λένε ότι θα ανακοινώσει αποκλεισμούς προσώπων - έκπληξη από τα ψηφοδέλτια, για τα οποία υπενθυμίζουμε ότι εφόσον γίνουν επαναληπτικές εκλογές, συγκροτούνται με λίστα και βάση τη σειρά εκλογής και σταυρών της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου.

Απαντώντας πάντως σε ερώτημα για πιθανό αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, απάντησε σε συναδέλφους που τον ρώτησαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας: «Μη τσιμπάτε…».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ