2012-05-12 11:34:32
Φωτογραφία για Σπίτι φτιαγμένο μόνο από γυαλί!
Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Sou Fujimoto συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με τη μινιμαλιστική και… διάφανη προσέγγισή του στο σχεδιασμό κατοικιών, ξεπερνώντας αυτή τη φορά κατά πολύ τα όρια! Για ποιο λόγο;

Το «ΝΑ House» έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του σε ένα προάστιο του Τόκιο, κλέβοντας αμέσως τις εντυπώσεις, καθώς είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από γυαλί, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα μέσα και έξω.

Η κατοικία, που καλύπτει 85 τετραγωνικά μέτρα σε διάφορα επίπεδα, ανήκει σε ένα νεαρό ζευγάρι Ιαπώνων που θέλησε να κάνει τη διαφορά! Με το μότο «Όλα στη φόρα» αρνείται την ιδιωτικότητα και αποφασίζει να κάνει τα… πάντα μπροστά στα μάτια γειτόνων και περαστικών!

Πώς αλλιώς, άλλωστε, αφού όλα τα δωμάτια του σπιτιού είναι απολύτως διάφανα, με αποτέλεσμα και η σκέψη μόνο μιας προσωπικής στιγμής να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και να μην υφίσταται καν.

Κι αν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι ζούμε σε έναν κόσμο απρόσωπο και αδιάφορο, όπου οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε καν τους γείτονές μας, η απόφαση του νεαρού ζευγαριού μάλλον είναι ένας τρόπος… δυναμικής κοινωνικοποίησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εν λόγω project είχε εκτεθεί σε μορφή μακέτας σε Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, από όπου οι ιδιοκτήτες πήραν την ιδέα, ζητώντας στη συνέχεια από τον αρχιτέκτονα να κάνει πράξη το όνειρό τους!

Κι αν ακόμη δεν μπορείτε να κατανοήσετε την επιλογή τους, οι ίδιοι επεξηγούν χαρακτηριστικά: «Προτιμάμε το φως να μπαίνει από παντού. Δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Μόνο στο υπνοδωμάτιο σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε μια κουρτίνα…»!

www.perierga.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Περήφανοι ως Έλληνες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Περήφανοι ως Έλληνες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ