2012-05-12 12:01:16
Φωτογραφία για Το Opel HydroGen4 εφοδιάζεται για πρώτη φορά με καύσιμο υδρογόνου από αιολική ενέργεια
Για πρώτη φορά, οι επί μακρόν εταίροι της Opel, TOTAL και ENERTRAG ξεκίνησαν να τροφοδοτούν ένα σταθμό αερίου στο Βερολίνο με υδρογόνο από αιολική ενέργεια. Και οι δύο εταιρίες δοκιμάζουν οχήματα κυψελών καυσίμου για καθημερινή χρήση. Ο σταθμός υβριδικής ενέργειας που λειτουργεί η ENERTRAG στην περιοχή Prenzlau του Βερολίνου προμηθεύει τώρα με ‘πράσινο’ υδρογόνο σταθμούς αερίου της TOTAL. Αυτό σημαίνει ότι τα οχήματα που συμμετέχουν στην κοινοπραξία CEP (Clean Energy Partnership) με την υποστήριξη της Γερμανικής κυβέρνησης θα τροφοδοτούνται τώρα με ‘καθαρό’ υδρογόνο προερχόμενο από αιολική ενέργεια. Το Opel HydroGen4 με καύσιμο της TOTAL ήταν το πρώτο όχημα που ανεφοδιάστηκε στο Βερολίνο με το νέο ‘πράσινο’ υδρογόνο.

Η χρήση υδρογόνου στο CEP project που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ορόσημο στην προσπάθεια για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων. Το υδρογόνο μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια μέσω ανανεώσιμων πηγών με διακυμάνσεις παραγόμενης ισχύος από αιολικά πάρκα. Με αυτή την έννοια, το υδρογόνο δεν προκαλεί βλαβερούς ρύπους ούτε όταν παράγεται ούτε όταν χρησιμοποιείται σαν καύσιμο. Οι υδρατμοί είναι η μοναδική εκπομπή από τα οχήματα κυψελών καυσίμου.


Η στρατηγική της Opel να φέρει όλο και περισσότερες ανανεώσιμες ενέργειες στην αγορά υποστηρίζοντας ενεργά τέτοια projects έχει τώρα πολύτιμη υποστήριξη με την έναρξη του πιλοτικού project στο Βερολίνο. Με την εφαρμογή δράσεων στην πράξη, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο για τη βιώσιμη μετακίνηση και την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εναλλακτικών καυσίμων.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όλα στον «αέρα»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όλα στον «αέρα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ