2012-05-12 13:01:49
Φωτογραφία για Κυνηγώντας αντιμνημονιακά θαύματα
Της Μαριλής Μαργωμένου

Τώρα που εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Μάριο Ντράγκι μάλλον ξαναδιαβάζουν την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα: «Η ψήφος του ελληνικού λαού απονομιμοποιεί το Μνημόνιο…». Αυτό που αγνοούν οι τρεις τους είναι πως πέρα από την ελληνική ψήφο υπάρχουν και τα ελληνικά κόμματα - όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η 1η από τις 12 συνιστώσες του, η ΚΟΕ, θέλει «κατάργηση των δανειακών συμβάσεων της υποτέλειας».

Η 2η, η ΑΚΟΑ, επιθυμεί «να συντριβούν» όλα τα άλλα κόμματα, «κι αυτά και οι παραφυάδες τους». Και η 3η συνιστώσα, το ΔΗΚΚΙ στη μετά Τσοβόλα εποχή, ωρύεται «να διώξουμε τους βαρβάρους», «να φτιάξουμε το νέο ΕΑΜ», «να βγούμε από το ευρώ» και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε μετά «με μια Εθνοσυνέλευση»!  Καθώς το αντιμνημονιακό μέτωπο επεκτείνεται, ακόμα και το ΚΚΕ παρουσιάζεται μπερδεμένο - δεν θέλει να συνεργαστεί ούτε να κυβερνήσει
. Αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει τον ανεπανάληπτο βουλευτή - σφαιροβόλο Γ. Μαυρίκο που πέταξε ολόκληρο τον τόμο του Μνημονίου στον έκπληκτο Ευ. Βενιζέλο; Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά χωρίς τη ρίψη αντικειμένων, ο Φ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ επενδύει τις ελπίδες του στο γνωστό «η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει», με το υπερβατικό σενάριο όπου η «απαγκίστρωση από το Μνημόνιο» θα συνδυαστεί με «παραμονή στο ευρώ». Αλλά δεν είναι ο μόνος που πιστεύει στα θαύματα. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν πασιονάρια της Κοινωνικής Συμμφωνίας Λούκα Κατσέλη σπούδαζε χρόνια την οικονομική επιστήμη για να πει τελικά πως «η πολιτική του Μνημονίου μπορεί και πρέπει να ανατραπεί» και το μόνο που χρειάζεται για να τα βγάλουμε πέρα είναι «αποφασιστικότητα»!

Οσο για το τι θα απογίνει το δύστυχο έθνος μας αμέσως μετά την «αποφασιστικότητα»... Κατά τον κ. Π. Καμμένο, θα σπεύσουν να μας σώσουν οι Κινέζοι ή οι Ρώσοι, όποιος από τους δύο προλάβει πρώτος, αν βέβαια δεν έχουμε προηγουμένως σωθεί μόνοι μας αντλώντας πετρέλαιο από την ελληνική θάλασσα! Το σχετικό σκετσάκι με soundtrack το «εις τον βυθό της θάλασσας» θα μπορούσαν να δραματοποιήσουν οι νέοι βουλευτές Π. Κοντογιαννίδης και Π. Χαϊκάλης φορώντας σκάφανδρα, καθώς είναι βέβαιον πως η τελευταία σκηνή θα διαδραματιστεί στον πάτο, εκεί που είθισται να καταλήγουν τα ναυάγια της ζωής. Το παράξενο είναι πως εκεί, στον πάτο, κρύβονται και οι αντιμνημονιακές αγωνίες ενός ακόμη κόμματος: της Χρυσής Αυγής! Ο εκπρόσωπός της όταν ερωτάται για τέτοια θέματα (και όχι για σβάστικες, μαχαίρια και άλλα βουλευτικά αξεσουάρ) λέει πως «η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει το Μνημόνιο», ενώ επισημαίνει πως στον πάτο του Αιγαίου «από το 1973 το στρατιωτικό καθεστώς (sic!) αντλούσε πετρέλαιο». Και για να πλουτίσει τη λιακοπουλική αποστροφή λόγου, ο εκπρόσωπος καταλήγει πως «...αυτός ήταν και ο λόγος της πτώσης του στρατιωτικού καθεστώτος»!

Είναι πιθανό μετά από αυτό να αναρωτιέστε μήπως πράγματι μας ψεκάζουν, όπως επιμένει η «Ελεύθερη Ωρα» - αλλά πάντως, αν η καλτ εφημερίδα έχει δίκιο τότε μάλλον ο πρώτος που εισέπνευσε τα αέρια ήταν ο νέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, που όπως φαίνεται βρίσκεται ακόμα στη «στράτα - στρατούλα» της οικονομικής επιστήμης. Προ ημερών κατέληξε πως η λύση για την Ελλάδα βρίσκεται (όχι στους sex pistols!) αλλά στις καταθέσεις των Ελλήνων, τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της χώρας! Οπως ήταν φυσικό, την επομένη το πρωί οι καταθέτες έτρεξαν στις τράπεζες μήπως και προλάβουν, πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, να αξιοποιήσουν τις καταθέσεις, έστω και αν είναι να τις κάνουν μασούρι Παρά ταύτα, ως αρχηγός των αντιμνημονιακών ατάκτων, ο Α. Τσίπρας συνέχισε το απόγευμα να βλέπει τα επαναστατημένα μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να «συναντηθούμε στους αγώνες» και το βράδυ να γράφει επιστολές στον πρόεδρο της Κομισιόν, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ. Ευτυχώς γι’ αυτόν, την επιστολή τη διαβάζει μόνος του ο καθένας. Αλλιώς, μετά που κάποιος από τους τρεις θα ρωτούσε «αυτό το “απονομιμοποιεί” υπάρχει στο λεξικό;», θα έπεφτε η γνωστή σιωπή που στα θρίλερ πάντα οδηγεί στην κορύφωση του δράματος...

Kαθημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ