2012-05-12 13:00:18
Φωτογραφία για Κλειδώνουν... οι εκλογές για τις 17 Ιουνίου
Εκ νέου προσφυγή στις κάλπες στις 17 Ιουνίου μελετούν πλέον τα επιτελεία όλων των κομμάτων ματά το αδιέξοδο στις προσπάθειες για συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.

Ολα τα «βλέμματα» είναι στραμμένα στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος από την ώρα που θα παραλάβει «ανενεργή» και την τρίτη διερευνητική εντολή από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο θα συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Παπούλιας, όντας ιδιαίτερα προβληματισμένος από την «ακαμψία» που επέδειξαν οι πολιτικοί αρχηγοί τις τελευταίες μέρες, προτίθεται να κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις - ακόμη και να καλέσει στην αρχή κατά μόνας και διαδοχικά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το σίγουρο είναι ότι την προσεχή Πέμπτη συγκαλείται Ολομέλεια της νέας Βουλής - πράγμα που σημαίνει ότι στενεύουν περαιτέρω τα περιθώρια και εξαντλείται η «ατζέντα» των πρωτοβουλιών.


Από την άλλη πλευρά, τα κόμματα εμφανίζονται έτοιμα για τον νέο προεκλογικό γύρο. Η Νέα Δημοκρατία ναι μεν δεν κόβει τις γέφυρες για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έχει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ - κάτι που ζητεί για να συμμετάσχει και η ΔΗΜΑΡ.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δε καταλήξει ότι ένα σχήμα χωρίς τη συμμετοχή της Κουμουνδούρου δεν θα είναι βιώσιμο - «θα πρόκειται για μια ασταθή κυβέρνηση με σύντομη ημερομηνία λήξης» φέρεται ότι είπε ο κ. Βενιζέλος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο εκτιμά και ο κ. Κουβέλης, ο οποίος στην προχθεσινή συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο ξεκαθάρισε -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να συμμετάσχει στο εκ προοιμίου καταδικασμένο πείραμα.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Greek threat raises its head once more
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Greek threat raises its head once more
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ