2012-05-12 13:21:03
Φωτογραφία για Οι κάλπες δεν παραγράφουν τα αδικήματα Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου
Ερμηνεία του Συντάγματος κατά το δοκούν επιχειρούν να κάνουν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να υποστηρίξουν ότι η νέα προσφυγή στις κάλπες θα προκαλέσει αυτόματα παραγραφή των τυχόν αδικημάτων του κ. Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους που οδήγησαν τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και του μνημονίου.

Συγκεκριμένα, η εξέλιξη των διερευνητικών επαφών αλλά και οι τοποθετήσεις των κυρίαρχων πολιτικών αρχηγών συνομολογούν ότι το πιθανότερο σενάριο λέει ότι η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές. Εφόσον το συγκεκριμένο σενάριο βγει πραγματικό, πρέπει του Προεδρικού Διατάγματος που θα προκηρύσσει εκλογές να προηγηθεί η σύγκληση της νέας Βουλής που προέκυψε απο τις εκλογές της 6ης Μαΐου προκειμένου να ορκιστούν οι βουλευτές. Ειδικότερα, συνταγματολόγοι μιλώντας στο newsbomb.gr εξηγούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλυση της Βουλής αν πρώτα δεν έχει συγκληθεί σε σώμα.


Ορισμένοι λοιπόν πολιτικοί και λίγοι συνταγματολόγοι επιχειρούν να πουν ότι το γεγονός της σύγκλησης της Βουλής για την ορκωμοσία των βουλευτών και την εκλογή του προεδρείου του κοινοβουλίου θα πρέπει να ληφθεί ως νέα τακτική κοινοβουλευτική σύνοδος, ακόμα και αν αυτή διαρκέσει λίγες ώρες ώσπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη διαλύσει για τις εκλογές.

Η συγκεκριμένη «ύποπτη» ερμηνεία επιχειρεί στην ουσία να δείξει ότι από την έναρξη της θητείας της διακυβέρνησης του κ. Παπανδρέου ολοκληρώνονται δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι που είναι και το όριο πέρα από το οποίο τα όποια αδικήματα υπουργών παραγράφονται.

Τι ισχύει όμως; Όπως εξηγούν έγκυροι συνταγματολόγοι, το Σύνταγμα απαντά με πλήρη σαφήνεια, καθώς το άρθρο 64 εξηγεί πως «η διάρκεια της τακτικήςσυνόδου δεν μπορεί να είναι συντομότερη από πέντε μήνες».
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ