2012-05-12 13:17:23
Φωτογραφία για Ο νεαρός που σάρωσε τον δικομματισμό
Ακριβώς τέσσερις ημέρες μετά την Μεταπολίτευση, 28 Ιουλίου 1974, γεννήθηκε ο άνθρωπος που τέσσερις δεκαετίες μετά «σφραγίζει» το οριστικό τέλος της μακράς πολιτικής περιόδου της χώρας μας. Αυτό αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα η εφημερίδα Επενδυτής, παρουσιάζοντας τον βίο και την πολιτεία του πολιτικού, που αίφνης όλα τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα επιδίδονται να συγκεντρώσουν στοιχεία για να ανακαλύψουν το αληθινό του πρόσωπο.

Ο νεαρός Έλληνας πολιτικός, όπως μαθαίνει ήδη η διεθνής κοινή γνώμη, πέτυχε τελεσίδικα να γυρίσει σελίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, κατεδαφίζοντας αυτά που υπήρχαν ως «ισχυρά αδιαπραγμάτευτα» δεδομένα από το 1974, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κι ήταν όπως αποδεικνύεται, η γειτονιά του που καθόρισε τα πάντα στην πορεία του: την πρώτη ενασχόλησή του με «τα κοινά» στο σχολείο, το περιεχόμενο των σπουδών του στη χωροταξία, το πάθος του για μια ομορφότερη, «ανοιχτή πόλη», την ποδοσφαιρική του «στράτευση» με το Τριφύλλι, τη σχέση του με τη γυναίκα του, την ίδια τη ζωή τούτα τελικά, σε όλες τις εκφάνσεις της
. Κι ας έχει μετακομίσει εσχάτως στην Κυψέλη «Έφυγα από την ΚΝΕ στη Γ' Λυκείου. Η αλήθεια είναι ότι είχα λόγους να φύγω πολύ νωρίτερα», σημειώνει ο ίδιος για τα πολιτικά του πιστεύω κατά την εφηβεία. Πέραν των καταλήψεων, των αγώνων , της πολιτικοποίησης, τα σχολικά χρόνια για τον Αλέξη Τσίπρα κύλησαν όπως για κάθε έφηβο στα τέλη της δεκαετίας του 80 και αρχές του 90.

Πάντως, όπως σχολιάζει ο επενδυτής, η σχέση του Αλέξη με τον Παναθηναϊκό, όσο κι αν τα τελευταία χρόνια «πέρασε από 40 κύματα» λόγω της στάσης του έναντι των σχεδίων ανέγερσης του γηπέδου στον Βοτανικό, χαρακτηρίζεται βιωματική.

Το 2006 η κοινή γνώμη γνώρισε πλέον καλά τον πιτσιρικά που πέτυχε να συγκεντρώσει 10.5% ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το συνδυασμό Ανοιχτή Πόλη και θυμήθηκε ότι ήταν ο ίδιος «εξεγερμένος μαθητής» του 1990. Δυο χρόνια αργότερα ήρθε η εκλογή του στη θέση του προέδρου του συνασπισμού.

Τέλος, η εφημερίδα κάνει λόγο για την γνωριμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία τάξη του Πολυκλαδικού λυκείου Αμπελοκήπων με την Μπέτυ, συμμαθήτρια του που έμελλε να γίνει η γυναίκα της ζωής του. Εδώ και δυόμιση χρόνια μεγαλώνουν τον πρώτο τους γιο, Πάυλο-Φοίβο και περιμένουν σε περίπου δυο μήνες και τον δεύτερο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ