2016-03-01 16:59:18
Φωτογραφία για Το πρώτο δωρεάν ONLINE  οικουμενικό σχολείο στην εκπομπή του ANTENNA TV  Με Αγάπη με την Μαρί Κυριάκου
Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στις «Πράξεις Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς» του πρώτου δωρεάν Online Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά»... παρουσίασε η εκπομπή του Antenna TV «Με Αγάπη» με την Μαρί Κυριακού. Στην εκπομπή που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία για ένατη συνεχή χρονιά, αγκαλιάζοντας με ευαισθησία και αγάπη κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο και τις ευπαθείς ομάδες, παρουσιάστηκε αναλυτικά το εκπαιδευτικό όραμα του e-Δημοτικού Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» που μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr προσφέρει εδώ και δύο χρόνια σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα.

Οι τηλεθεατές της εκπομπής πληροφορήθηκαν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του Οικουμενικού Σχολείου που καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ
. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της νέας υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, μέσω της οποίας παρέχεται στους μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου η δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

Η εκπομπή παρουσίασε με στατιστικά στοιχεία την τεράστια απήχηση της κοινωνικής δράσης του Οικουμενικού Σχολείου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους, ενώ οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr έχουν ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια, με 42 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών της χώρας.

Επίσης, η εκπομπή παρουσίασε τα νέα καινοτόμα προγράμματα του δωρεάν e-Δημοτικού Σχολείου, όπως το ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και κατ' επέκταση της Νέας Ελληνικής, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά από μικρή ηλικία να έρθουν σε επαφή με την αρχαία Ελληνική γλώσσα και σκέψη και να διδαχτούν τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας, μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία.

Έμφαση δόθηκε και στη στροφή του «Αθηνά» e-Δημοτικού Οικουμενικού Σχολείου προς την Εκπαιδευτική ρομποτική και ειδικότερα στη συνεργασία με αρμόδιους φορείς για τη δημιουργία νέων προγραμμάτων που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν από απλά μοντέλα μέχρι σύνθετα ρομπότ, με στόχο να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, αντλώντας από τις εμπειρίες τους και τα ενδιαφέροντά τους.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πολυετής εμπειρία των συνεργατών του Οικουμενικού Σχολείου, που αποτυπώνονται στην εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, μπορούν και εξασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες που διαρκώς εξελίσσονται και βελτιώνονται.

Δείτε το video με το αφιέρωμα της εκπομπής του Antenna TV «Με Αγάπη» στο http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=zrc_v8_e6_w_d3_i%3D

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ