2016-03-01 16:54:45
Φωτογραφία για Πληρώνομαι και δεν κάνω τίποτα
Με επιστολή του ανώτερος λειτουργός του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας γνωστοποιεί στον Πρόεδρο ότι παίρνει 5000 ευρώ για να "καθετε" Ανώτερος λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας εδώ και ένα χρόνο μετακινήθηκε από την Υπηρεσία όπου βρισκόταν και ανέλαβε προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμία εργασία.

Από τις 9 Φεβρουαρίου 2015 έως και σήμερα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αποκαλύπτει σήμερα ο "Φιλελεύθερος", ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος δεν του έχει σταλεί για χειρισμό, αλλά ούτε και του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία, είτε από τον διευθυντή του, είτε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου που είναι η άμεσα προιστάμενοι του.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την επιστολή του ο ανώτερος λειτουργός Μάριος Δρουσιώτης, που κατέχει κλίμακα Α13+2 και μισθό €5.000 τον μήνα, θεωρεί απαράδεκτο, ένας υπάλληλος να υποχρεώνεται σε απραξία.


Συνεχίζει γράφοντας ότι, «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ' ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες», και «Κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».

Τον τελευταίο χρόνο έστειλε επιστολές στον Γενικό Ελεγκτή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον υπουργό Ενέργειας, και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Μέχρι σήμερα, δεν έτυχε οποιασδήποτε απάντησης και ούτε του ανατέθηκε οποιαδήποτε έργο. «Εξακολουθώ απλά να παρευρίσκομαι στο γραφείο μου και να πληρώνομαι», λέει χαρακτηριστικά.

Σε μια άλλη επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2015, αυτή την φορά γράφει: «Θεωρώ ότι είναι σπατάλη πόρων της Δημόσιας Υπηρεσίας να τοποθετηθεί Προϊστάμενος κλ. Α13+2 σε έναν Κλάδο με κύρια καθήκοντα του Προϊσταμένου να υπογράφει τις άδειες απουσίας και να ελέγχει τον χρόνο προσέλευσης και αποχώρησης έξι συνολικά υπαλλήλων».

Στο τέλος γράφει, «Είμαι βέβαιος ότι το όραμά σας για αναβάθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, είναι πολύ διαφορετικό».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ