2016-03-02 08:38:57
Φωτογραφία για Ο Τόμσεν κάνει συνάντηση με θέμα την Ελλάδα και... ξεχνάει να καλέσει Έλληνα εκπρόσωπο!
Θα είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση κορυφαίων στελεχών στων θεσμών μετά τη Σανγκάη και τη Φρανκφούρτη με στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τους για το ελληνικό πρόγραμμα.

Στο δείπνο με οικοδεσπότη τον Πόλ Τόμσεν του ΔΝΤ το... κύριο μενού λοιπόν θα είναι η Ελλάδα όμως εκπρόσωπος της χώρας μας δεν θα υπάρχει, θα συζητήσουν οι άλλοι για εμάς.

Στο δείππνο έχουν προσκληθεί οι κύριοι Μ. Μπούτι και Ν. Κοστέλο της Κομισιόν, Μ. Κερά και Ρ. Ρέφερ της ΕΚΤ, ενώ στο πλευρό του Πόλ Τόμσεν θα είναι και η κ. Ν. Βελκουλέσου.

Η συνάντηση θα γίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα βρίσκεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο, όμως ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας δεν έχει κληθεί στο δείπνο.

Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι των θεσμών θέλουν πρώτα να τα βρουν μεταξύ του, να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το δημοσιονομικό κενό, ενώ φαίνεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Bloomberg τουλάχιστον, ότι η γερμανική πλευρά φαίνεται, λόγω και του προσφυγικού προβλήματος, πιο διαλλακτική στο θέμα του ασφαλιστικού όπου εκτός από τις περικοπές στις συντάξεις φαίνεται να δέχεται και εναλλακτικές κινήσεις.


Εάν στο δείπνο επιτευχθεί σύγκλιση μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, είναι πιθανό στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας να υπάρξει απόφαση για επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα. Εάν δεν γεφυρωθεί το χάσμα, ενδεχομένως το θέμα να παραπεμφθεί σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Τη Δευτέρα, άλλωστε, θα συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το προσφυγικό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ