2016-03-03 06:54:41
Φωτογραφία για Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέρ των Σκοπίων για τα επεισόδια στην Ειδομένη
Του Θανάση Κ.Τσίτσα

“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη χρήση βίας από τους πρόσφυγες σχολιάζοντας στον Real.gr τα επεισόδια που διαδραματίζονται στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επί της ουσίας υπερασπίζεται την στάση των Σκοπίων απέναντι στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες καθώς κινείται στο σκεπτικό ότι κάθε χώρα έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορα της συμπεριλαμβανομένου και της εισόδου ατόμων στο έδαφος της, αλλά παραβλέπει την χρήση δακρυγόνων και κροτίδων σε ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά.

Ο αξιωματούχος σχολιάζει ότι είναι σε γνώση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  οι αναφορές από την Ελλάδα και τα Σκόπια καθώς και ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη απάντηση στις προσφυγικές και μεταναστευτικές προκλήσεις που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη είναι απαραίτητη.


Προσθέτει ότι :

«Τούτου λεχθέντος, η χρήση βίας από τους διαδηλωτές σ' αυτήν την κατάσταση ήταν απαράδεκτη.

Όπως έχουμε ξαναπεί, κάθε έθνος έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να ελέγχει το έδαφος του, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης των ατόμων που επιθυμούν να εισέλθουν τους.

Ωστόσο, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη για να διασφαλίσουν ότι οι κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής είναι σε θέση να διευκολύνουν την κατάλληλη βοήθεια και την παροχή προστασίας σε όσους έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων γυναικών και των παιδιών. Τέτοιος έγχος (screening) είναι ένα αναγκαίο σημαντικό βήμα για να καθοριστεί αν οι μετανάστες δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Είναι επίσης απαραίτητο οι κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση των περιστατικών κακοποίησης των μεταναστών και των προσφύγων που συμβαίνουν κατά μήκος της διαδρομής της μετανάστευσης μέσα στην περιοχή.

Συνεχίζουμε επίσης να τονίζουμε ότι πολλοί από αυτούς τους μετανάστες έχουν ξεφύγει από δραματικές συγκρούσεις και ζητούν προστασία γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα εν μέσω πίεσης των χωρών να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων τους».

Πηγή: Real.gr

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/international/374331,To-Steit-Ntipartment-yper-twn-Skopiwn-gia-ta-epeisodia-sthn-Eidomenh.html
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ