2016-03-03 10:34:46
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΤΟΥΣΚ VD
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο κ. Τουσκ για το προσφυγικό στις πρωτεύουσες του λεγόμενου «Βαλκανικού διαδρόμου» και εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

«Στόχος μας μια κοινή ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό», έγραψε ο κ. Τουσκ σε tweet του στα ελληνικά με αφορμή τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ανδρών, ενώ ακολούθως ο κ. Τουσκ θα μεταβεί στην  Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ αύριο Παρακευή θα έχει συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Οι συναντήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γίνονται πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που έχει συγκληθεί για τις 7 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και στην οποία θα συμμετάσχει η Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν από την Άγκυρα να εφαρμόσει με γρηγορότερους ρυθμούς το σχέδιο δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας με βάση το οποίο η χώρα δεσμεύεται να εμποδίσει τις αναχωρήσεις μεταναστών προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας.


Το διαπραγματευτικό πλαίσιο και τους ελληνικούς στόχους σε σχέση με τo προσφυγικό έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του χθες στο Τwitter. «H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκατ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε μια συνολική λύση και την συνεργασία της Τουρκίας».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ