2016-03-03 13:38:27
Φωτογραφία για «ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Δεν θέλει η Σύνοδος με την Ε.Ε. να αφορά 

«μόνο» τους πρόσφυγες

Μερικές ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό, κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Άγκυρα αφήνουν να διαρρεύσει ότι η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει πως η συνάντηση «δεν πρέπει να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά» στο ζήτημα. 

Όπως αναφέρει Τούρκος αξιωματούχος που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση «πρέπει να αφορά και τις σχέσεις» της Τουρκίας με την Ε.Ε.

«Δεν θέλουμε η σύνοδος κορυφής να είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους πρόσφυγες. Πρέπει να λάβει υπόψη το σύνολο των θεμάτων της σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία και την Ε.Ε.» δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.

Εκτός από το άνοιγμα νέων κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σύνοδος πρέπει να δώσει την ευκαιρία για συνομιλίες σχετικά με το θέμα της κατάργησης των αδειών εισόδου προς τους Τούρκους πολίτες, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

«Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, αλλά είναι αδύνατον να το καταφέρουμε σε μία μέρα» ανέφερε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ