2023-12-24 23:19:34
Φωτογραφία για Σούπερ γρήγορο τρένο Άγκυρα-Κωνσταντινούπολη σε 80 λεπτά!
Μια φιλόδοξη πρωτοβουλία σούπερ γρήγορου τρένου πρόκειται να φέρει επανάσταση στις μετακινήσεις μεταξύ Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης, μειώνοντας δραματικά το ταξίδι από περίπου τέσσερις ώρες σε εκπληκτικά 80 λεπτά.

Αποκαλύφθηκε ως μέρος του εκλογικού μανιφέστου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Απρίλιο, το έργο υπερ-γρήγορου τρένου Άγκυρα-Κωνσταντινούπολη είναι έτοιμο να δημιουργήσει μια διαδρομή ταχείας διέλευσης που θα εκτείνεται σε 344 χιλιόμετρα (213,7 μίλια). ) τέντωμα.

Λειτουργώντας με εντυπωσιακή ταχύτητα 350 χιλιομέτρων την ώρα μεταξύ της Άγκυρας και του αεροδρομίου Sabiha Gökçen και 200 ​​χιλιομέτρων την ώρα μεταξύ Sabiha Gökçen και Söğütlüçeşme, αυτό το τρένο σούπερ υψηλής ταχύτητας είναι έτοιμο να επαναπροσδιορίσει το ταξίδι.

Ο τρέχων χρόνος ταξιδιού που υπερβαίνει τις 4 ώρες μέσω του υπάρχοντος τρένου υψηλής ταχύτητας (YHT) θα μειωθεί σε 1 ώρα και 20 λεπτά, φέρνοντας επανάσταση στις μετακινήσεις μεταξύ Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης.


Η διάρκεια των γραμμών YHT που συνδέουν πόλεις όπως το Ικόνιο, το Σίβας και το Καϊσέρι, καθ' οδόν μέσω Άγκυρας και που εκτείνονται στην Κωνσταντινούπολη θα υποστεί επίσης σημαντικές μειώσεις.

Αυτό το έργο, που αναπτύχθηκε ως συμπληρωματική προσθήκη στο επικρατούν σύστημα τρένων υψηλής ταχύτητας, θα κατασκευαστεί σε ξεχωριστή γραμμή. Το ήδη λειτουργικό YHT Άγκυρας-Κωνσταντινούπολης θα συνεχίσει τις υπηρεσίες του αδιάκοπα.

Οι επιβάτες θα επιβιβαστούν στο τρένο σούπερ υψηλής ταχύτητας στους κεντρικούς σταθμούς, όπως ο σιδηροδρομικός σταθμός της Άγκυρας, ο Sincan, το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen και το Söğütlüçeşme.

Η υποδομή της γραμμής τρένων σούπερ υψηλής ταχύτητας θα περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή σειρά από 19 οδογέφυρες που εκτείνονται σε 14 χιλιόμετρα και 52 σήραγγες που εκτείνονται σε 120 χιλιόμετρα.

Το έργο αναμένεται να εκτελεστεί μέσω σύμπραξης δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (KOI), η έναρξη του έργου προβλέπεται μετά τις τοπικές εκλογές του 2024, με εκτιμώμενο διάστημα ολοκλήρωσης πέντε χρόνια.

dailysabah.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ