2016-03-04 02:33:16
Φωτογραφία για Η νέα Aston Martin με 600+ ίππους
Αν η DB10 κατασκευάστηκε σε μόλις 10 μονάδες για τον James Bond και τις ανάγκες της ταινίας Spectre, η DB11 στοχεύει σε σαφώς μεγαλύτερη παραγωγή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το σχόλιο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Aston Martin, Andy Palmer, ότι πρόκειται για «το σπουδαιότερο μοντέλο στην 103χρονη ιστορία της μάρκας, καθώς την επαναφέρει ως ηγέτιδα δύναμη στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων».

Το σημαντικό με την DB11 (τιμή 205.000 ευρώ στη Γερμανία) δεν είναι μόνο ότι αποτελεί σχεδιαστική και τεχνολογική εξέλιξη της DB9 του 2003, αλλά ότι με αυτήν η Aston Martin περνά στη νέα της εποχή. Εκεί όπου κυρίαρχη θέση κατέχουν η αλουμινένια πλατφόρμα και ο νέος V12 με διπλό turbo και χωρητικότητα 5.2 lt. Με την ισχύ στους 608 ίππους και τη ροπή στα 71,4 kgm, πρόκειται για την πιο δυνατή DB παραγωγής όλων των εποχών. Τα 100 km/h έρχονται χωρίς… ιδρώτα σε 3,9 sec και η DB11 συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 320 km/h.


Όπως κάθε αυτοκίνητο που κινείται στα «όρια» των supercars, έτσι και η νέα Aston Martin έχει διάφορα προγράμματα οδήγησης: GT, Sport και Sport Plus. Ανάλογα ανταποκρίνονται ο κινητήρας, το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης και το Torque Vectoring που προσφέρει ασφαλή και σπορ συμπεριφορά στις στροφές.

Τα τεχνολογικά συστήματα στο κόκπιτ της DB11 αποτελούν προϊόν συνεργασίας με την Daimler, όπως ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12 ιντσών αλλά και η οθόνη των 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα για το infotainment.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ