2016-03-05 08:46:17
Φωτογραφία για ΣΤΕΦΑΝ ΛΕΒΕΝ: ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να διαχειριστεί τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στην χώρα και να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι τα κράτη μέλη μπορούν να συνεργαστούν, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια ανθρωπιστική καταστροφή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να σπεύσει να βοηθήσει την Ελλάδα. Εάν δεν καταφέρουμε να διαχειριστούμε όλο αυτό, στην πραγματικότητα θέτουμε σε κίνδυνο την συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα επίπεδα» επεσήμανε ο κ. Λεβέν μιλώντας χθες το μεσημέρι στην επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων του κοινοβουλίου της Σουηδίας, όπως έγραψε η εφημερίδα The Local.

Ο επικεφαλής της σουηδικής κυβέρνησης προέτρεψε επίσης την Τουρκία «να κάνει περισσότερα» βάσει των όσων προβλέπει η συμφωνία που σύναψε με την Ε.Ε. τον Νοέμβριο του 2015, ώστε να περιορίσει τις προσφυγικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα το πρωί δύο επιβατηγά πλοία μεταφέροντας 975 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα το ναυλωμένο καταμαράν "Tera Jet" κατέπλευσε στις 06:00 το πρωί με 400 άτομα από τη Χίο, ενώ στις 07:00 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Βlue star 1" με 445 άτομα από τη Μυτιλήνη και 130 από τη Χίο. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται αργότερα και το επιβατηγό πλοίο "Διαγόρας" που μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει 5 στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ και σήμερα οι εθελοντικές οργανώσεις αναμένεται να διανέμουν πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στους ανθρώπους που έχουν καταλύσει προσωρινά. Στην πύλη Ε-2 αναμένεται σήμερα με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά να στηθεί προκάτ οικισμός, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός και η διαχείριση των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

ΑΜΠΕ/Sputnik

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ